Smalling: Ennél jobban nem lehet kezdeni

Smalling: Ennél jobban nem lehet kezdeni

A Cremonese elleni mérkőzésen az angol védő bizonyult a nyerőembernek, miután fejesével nyert a Roma 1:0-ra.

Smalling 25 perccel a mérkőzés vége előtt egy szögletet követően fejelt a kapuba, ezzel biztosítva, hogy a Roma megnyerje második mérkőzését is a bajnokságban.

"A három pont a legfontosabb." - mondta Smalling.

"Játszhatunk jobban is persze, befejezhetjük hamarabb is a meccset, de már két meccs telt el, és hat pontot szereztünk, ami jelen pillanatban most a legfontosabb."

"Azt hiszem, hogy a társakkal kezdjük megszokni a játék ritmusát. Volt egy évünk az edzővel és egy teljes előszezonunk, így a csapatunk folyamatosan fejlődik."

"Nagyszerű játékosokkal bővültünk idén, akikkel szintén tovább tudtunk fejlődni, ráadásul maximális pontszámmal kezdtük a szezont."

Smalling igyekezett kiemelni, hogy a csapat könnyen szerezhetett volna több gólt is, de a védekezésük minőségét így is pozitív jelként kell értékelni.

"Úgy gondolom, hogy egy teljesebb csapatot látunk, amihez idő kell." - jegyezte meg.

"Minden nap keményen dolgozunk. Két 1-0-s győzelem, de akár három vagy négy gólt is szerezhettünk volna - mégis sikerült mindkét meccset nagyon jól végigcsinálnunk. Tavaly nem mindig zártuk le olyan jól a meccseket, mint eddig ebben a szezonban."

Georgino Wijnaldumnak is volt bátorító szava, aki a mérkőzés előtti utolsó edzésen szenvedett súlyos sérülést.

"Nagyon csalódottak vagyunk Gini miatt." - mondta.

"Jól érezte magát, úgy érezte, hogy megállapodott, és tényleg úgy érezte, hogy a csapat része, mióta itt van. Szóval nagyon sajnáljuk őt, és csak reméljük, hogy minél hamarabb visszatérhet, mert ő egy nagyon jó minőségi játékos számunkra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, Cremonese, Serie A