Smalling: Csalódott vagyok

Smalling: Csalódott vagyok

Nem sikerült a legjobban a bemutatkozása az angol védőnek, miután csapata kikapott hazai pályán az Atalanta együttesétől.

"Örülök, hogy végre bemutatkozhattam, de nagyon csalódott vagyok a vereség miatt."- jegyezte meg az angol játékos a mérkőzés után.

"Mivel komoly céljaink vannak az idei évre, ezért a hazai meccseinket meg kell nyernünk, és nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő haza pályán."

"A második félidőben jobban felpörgött mindkét csapat, elkezdtünk kapkodni, pedig az első játékrészben nagyon óvatos volt a játék mindkét fél részéről, emiatt alig voltak helyzetek. Sokkal határozottabbaknak kell lennünk, különösen hazai pályán, és hiába léptünk ebbe az irányba a második félidőben, már túl késő volt."

Fizikálisan milyen állapotban vagy? Kicsit úgy tűnt, mintha görcsöltél volna a végén.

"Igen, de ez volt az első tétmeccsem ebben a szezonban. Tudtam ezt, ezért a 70. perc után már eléggé éreztem a fáradtságot a lábaimban. Viszont minden egyes meccsel erősebb és élesebb leszek."

Mire számítasz a következő meccseken?

"Szerintem itt Olaszországban nincsenek könnyű meccsek. Nagyon sok olasz bajnokit néztem, még mielőtt ide igazoltam volna, és azóta is. Szinte minden egyes meccs egy kemény csata. Szerda este két olyan csapat találkozott, akik nagyon keveset engedtek a másiknak, emiatt alig akadt lehetőség, de én nagyon élveztem a játékot."

"Örülök, hogy újra pályára léphettem, ez volt az első meccsem, és jó volt ebben a stadionban játszani. Szeretném, ha segíteni tudnék a csapatnak a céljai elérésében."

"Tisztában vagyok azzal, hogy itt minden meccs egy kemény harc lesz, de én készen állok rá."

Milyen volt számodra a váltás a 3, majd a 4 védős rendszer között?

"A hét elején sokat dolgoztunk a taktikán, és úgy érkeztünk a meccshez, hogy jól felkészültünk. Minden meccsen tudjuk, hogy mi lesz a taktika, szóval mindig kellően felkészülünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Smalling, Atalanta, Serie A