Skorupski: Játszanom kell!

Skorupski: Játszanom kell!

A lengyel kapus nem akar még egy szezont Alisson Becker tartalékaként végigülni a Roma kispadján.

A 27 éves hálóőr már évek óta a Roma kapusa, azonban csak a két legutóbbi, a 2015-től 2017-ig tartó szezonban kapott állandó játéklehetőséget az Empoliban kölcsönben.

Az idei szezonra visszatért a Romába, azonban mindössze 1 alkalommal, az Olasz Kupában állhatott a kapuban.

"Nem akarok köntörfalazni, játszani akarok, játszanom kell."- mondta Skorupski a lengyel Sportowefakty oldalnak.

"Türelmetlen vagyok, mert nem játszom. Szerencsére a feleségem Matilde segít abban, hogy nyugodt maradjak, és hamarosan szülők leszünk. A 9. hónaphoz közeledik már."

"Vannak ambicióim, és a következő pár hónapban valaminek meg kell változnia. Egy dolgot viszont elismerek, hogy ez az év nem volt elvesztegetett idő, mert a Roma kapusedzője Marco Savorani nagyon jó."

"Lehet, hogy az elmúlt 12 hónapban nem játszottam, de így is sokat fejlődtem, ebben biztos vagyok. Tudom, hogy Alisson mögött csak második számú kapus vagyok a Romában, de nekem játszanom kell, hiába a brazil a világ egyik legjobb hálóőre."

"A szezon végén beszélni fogok a vezetőséggel és a menedzseremmel, akiknek elmondom, hogy rendszeres játéklehetőségre van szükségem attól függetlenül, hogy hol vagyok. Monchi tud erről, de azt mondta, hogy Alisson túl jó, egyszerűen nem hagyható ki. Ezt megértem, ez igaz is, de nem tudom elfogadni a helyzetet."

Skorupski még a kispadon is átélt pár felejthetetlen pillanatot ebben a szezonban, köztük a Barcelona elleni 3:0-ás sikert.

"Nagyon durva volt. Mindig emlékezni fogok Daniele De Rossi öltözői beszédére, mert igaz mindig szoktunk valamit üvölteni a meccs előtt, de az igazán különleges volt."

"Szintén emlékszem arra, mikor a meccs végén Francesco Totti ott volt közöttünk, olyan volt, mintha még mindig a játékostársunk lenne, sírt örömében. Nincs kétségem afelől, hogy ő sokkal fontosabb személy Rómában, mint a Pápa."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Skorupski, interjú