Schicket és El Shaarawyt dicsérte Di Francesco

Schicket és El Shaarawyt dicsérte Di Francesco

A Roma meggyőző, 4:1-es sikert aratott a Sampdoria elleni mérkőzésen, melyen Schick megszerezte idei első találatát, El Shaarawy pedig duplázott.

Hogyan készült erre a meccsre a csapat?

"A pontrúgásokat illetően sokat dolgoztunk a héten az ellenfelünket figyelembe véve. Jesus bemozgott az üres területre, ahol nem lehetett számítani a labdára, és sikerült gólt szereznie. A csapat javul. Ha a fizikai és technikai teljesítmény nem párosul egymással, akkor az egész mit sem ér. Változtattam néhány dolgon azért, hogy mentális szempontból sikerüljön még nagyobb egyensúlyt megtalálnom. Bryan Cristante sokat fejlődött, ahogy a többiek is. Sok pontot vesztettünk olyan meccseken, ahol többet érdemeltünk volna, de még mindig sok meccs van hátra."

Mi a véleménye arról, ahogy a közönség ünnepelte Patrik Schicket?

"Mindennek eljön az ideje. Ő maga is mondta, hogy folytatnia kell a kemény munkát, és ez így helyes. Meg kell találnia a szikrát, de a góllövés egyértelműen sokat lendít az önbizalmán. Nagyon elégedett vagyok vele. Nagyon technikás játékos. Nem csak a szurkolók vártak már erre a gólra, hanem mindenki, köztük én is."

A mai meccs volt az eddigi szezon egyik legjobbja?

"Megtaláltuk az egyensúlyt a csapaton belül, és alkalmazkodtunk bizonyos koncepciókhoz. A srácok most tényleg nagyon jól felkészültek erre a meccsre, pedig egy igen agresszív csapattal találtuk szemben magunkat. Ennek ellenére sikerült sokat futtatnunk őket, és ez ma döntő fontosságú volt."

Örül Gregoire Defrel góljának?

"A meccs végén mondtam neki, hogy nem kellett volna gólt lőnie ellenünk. De a viccet félretéve, tényleg nagyon szép gólt szerzett. Szerintem ő egy igen remek játékos, ráadásul technikás is, emellett fantasztikus srác."

Schick középcsatár?

"Mindene megvan ahhoz, hogy azon a poszton szerepeljen. Tavaly a Barcelona ellen nagyon közel játszattam Edin Dzekóhoz egy 3-4-3-as formációban. Bizonyos helyzetekre nagyon alkalmas, különösen a tizenhatoson belül. Láthatjuk majd még Dzeko mellett játszani, így több játékosunk lesz a büntetőterületen belül. Schick gyors, energikus, és nagyon technikás, számos poszton bevethető."

Mire képes El Shaarawy? Talán annyi a baja, hogy nem következetes a formája?

"Vannak olyan csatárok, akikkel ez sűrűn előfordul, gyakran hullámzó a teljesítményük. De én nagyon elégedett vagyok vele, és nem csak a góljai miatt. Az elejétől a végéig állandó, és jó teljesítményt nyújtott."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Sampdoria, Serie A