Schick: Ez az év lesz az igazi

Schick: Ez az év lesz az igazi

A cseh támadó úgy véli, az idei szezon lehet végre számára az igazi.

Patrik Schick 1 évvez ezelőtt érkezett a Romához, azonban a sorozatos sérülések miatt nagyon kevés lehetőséget kapott.

A nyári felkészülést már problémák nélkül sikerült végigcsinálnia, így minden adott számára, hogy letegye a névjegyét Di Francesco együttesében.

"Úgy érzem, az idei szezon remekül fog sikerülni számomra, és most már erre van szükségem."- kezdte Schick.

"A San Siróba a szokásos koncentrációval fogok menni, és remélem, hogy sikerül megszereznünk a három pontot, ami nagyon fontos lenne."

"Nagyon sokat jelentett nekem, hogy végre végig részt tudtam venni a felkészülési időszakban, de ez igaz az összes többi játékosra is. Most sokkal jobban érzem magam, mert ha nincs benned a felkészülési időszakban elvégzett munka, akkor a szezon kezdetekor nagyon könnyen elfáradsz, és sokkal könnyebben lesérülsz. Ez most hatalmas különbség számomra a tavalyi évhez képest."

"Nem hiszem, hogy emberként megváltoztam volna tavalyhoz képest, de abban bízom, hogy a sikeres felkészüléssel most az egész szezon teljesen más lesz a tavalyihoz képest."

Schick az eddigi két mérkőzésen mindkétszer csereként lépett pályára, legutóbb éppen az Atalanta elleni 3:3-ra végződött találkozón.

"Nagyon jól kezdtünk Pastore remek góljának köszönhetően, de ezt követően kaptunk 3 gólt, és eléggé szétestünk, rendezetlenekké váltunk."

"A második félidőben sikerült visszakapaszkodnunk, folyamatosan nyomás alá helyeztük a védelmüket, és végül a győzelmet is megszerezhettük volna. Kár, hogy nem sikerült."

A számos lehetőség közül egy Schicknek is jutott, azonban végül Pierluigi Gollini, az Atalanta kapusa akadályozta meg a gólszerzésben.

"Sajnos a kapus kijött a kapuból, én megpróbáltam átemelni mellette, de sikerült neki a lábaival védeni. Nem volt szerencsém."

Pénteken Milánóban próbál javítani a Roma, ahol mind Pastore, mint Nzonzi megmutathatja igazi klasszisát majd.

"Pastore remek játékos, ezt mindenki tudja. Nagyon okos, és igen technikás. Az első római gólja csodálatos volt, és mindenki bízik benne, hogy folytatni fogja."

"Nzonzi is csere volt hétfőn, és szerintem elég jól játszott. Igen agresszív, magas, jól bánik a labdával. Az első félidőben nem volt bennünk erő, ezért remélem, hogy a továbbiakban is hozzájárul majd a tudásával a csapat játékához."

"Ami a Milan elleni meccset illeti, az ember mindig nehéz meccsre számít, ez természetes. A lehető legjobban fel kell rá készülnünk, még az Atalanta elleni meccsnél is jobban."

"A célunk a győzelem, a három pont megszerzése. Számomra Higuain és Bonaventura a két legjobb játékosuk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Schick, Milan, Serie A