Schick: Ez a klub nagyon ambíciózus

Schick: Ez a klub nagyon ambíciózus

Megtartotta első, bemutatkozó sajtótájékoztatóját Patrik Schick, a Roma cseh játékosa.

Hogy érzed magad?

"Köszönöm, jól vagyok, készen állok, hogy pályára lépjek."

Mit gondolsz a pénteki barátságos meccsről?

"Talán az lesz az első Roma meccsem Roma mezben, nagyon várom már. Várom azt is, hogy lássam a szurkolókat a stadionban. A repülőtéren már láttam őket és nagyon izgalmas volt a látvány, ezért most nagyon kíváncsi vagyok."

A tavalyi második helyezett csapathoz igazoltál, azonban a nyáron sokan elmentek és sokan jöttek. Mit vársz a következő szezontól?

"Igen, a Roma tavaly második lett és azóta sok új játékos érkezett. Ennek a klubnak hatalmas ambíciói vannak és remélem, hogy az új idényben nagy dolgokat tudunk elérni."

Elég érdekes nyár volt ez számodra. A Juventusnál történtek után úgy tűnt, hogy az Inter lesz a befutó és a milánói együttest preferálod. Mi volt az igazság akkor?

"Ami a Juventusnál történt, az megtörtént. Arról már nem akarok beszélni. Ez a futball. Nem vagyok csalódott amiatt és teljes mértékben örülök, hogy itt lehetek."

"Sosem tettem olyan nyilatkozatot, ahol a terveimről, vagy arról beszéltem volna, hogy hová szeretnék igazolni. Az U-21-es Eb után nem beszéltem senkivel, egy újságíróval sem. Senkinek semmit nem nyilazkoztam olyat."

"Hogy miért választottam a Romát? Nagyon egyszerű. Nincs különbség a Roma és a Juventus között. Két top klub hasonló ambíciókkal. Tetszik a Roma, nagyon szimpatikus és nagyon tetszik a játékstílus, szóval ezért."

Mi a véleményed arról, hogy Te lettél a klub legdrágább igazolása?

"Nyilvánvalóan hallottam róla. De szerintem ezt nem tőlem kell megkérdezni, inkább Monchitól. Én azért vagyok itt, hogy futballozzak. Az engem nem érdekel, hogy mennyibe kerültem, én annak örülök, hogy itt vagyok és már csak a játékra koncentrálok."

Az U-21-es Eb-n a jobb oldalon játszottál. Ez azt jelenti, hogy ott is otthonosan érzed magad?

"Ez így nem igaz. A válogatottban mindig középcsatárt játszottam és ezt a posztot szeretem leginkább. De nem okoz gondot, ha a szélen kell játszanom, mivel nagyon gyakran használom a bal lábamat, azzal szoktam befelé húzni középre. Szóval jól érzem magam a szélen is."

Francesco Totti azt mondta, hogy küldött neked egy üzenetet. Mi volt benne?

"Igen, ez igaz, kaptam egy üzenetet Francescotól. De szerintem ez csak ránk, kettőnkre tartozik. Ez a mi titkunk."

A Sampdoria edzője azt mondta, hogy a fejlődésed érdekében még maradnod kellett volna...

"Igen, de ez az én döntésem volt. Én a Romához akartam jönni és ez a leglényegesebb."

A Juventusnál Dybalával, az új 10-essel játszhattál volna. Most itt vagy a Románál, ahol volt egy remek 10-es, Totti. Te lehetsz az utóda?

"Mindenki tudja, hogy Dybala egy top játékos, egy világklasszis. Nagyon szép, hogy hozzá hasonlítanak, de én nem vagyok olyan, mint ő. Ami pedig Tottit és a 10-es mezt illeti, Totti csak egy van és szerintem soha nem lesz senki olyan, mint ő. Én pedig Schick vagyok."

Miért a 14-es mezt választottad?

"Azért, mert az U-21-es válogatottban ez volt a mezszámom és mivel rengeteg gólt szereztem a válogatottban ebben a mezben, így amikor a Sampdoriához kerültem, a 14-es szabad volt, így azt választottam. Jó szezonom volt, most a Románál vagyok, a 14-es szabad volt, itt is ezt választottam. Ez a szerencseszámom."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Schick, interjú