Schick: Dzeko a vetélytársam

Schick: Dzeko a vetélytársam

A cseh játékos elismerte, komoly rivalizálás van közte és Dzeko között, bár elismerte, sokat tanul a bosnyák csatártól.

A tavaly nyáron rekordösszegért érkezett játékosnak nem sikerült kiszorítania Edin Dzekót a kezdőcsapatból, mondjuk ebben szerepet játszott a sok sérülés és a rossz forma is.

Azonban éppen legutóbb végre megszerezte idei első bajnoki gólját a Romában, majd azt követte a cseh válogatottban is egy győztes találat.

"Most nagyon jól érzem magam, elég jól megy a játék."- nyilatkozta Schick az SNTV-nek.

"Nem azért van ez a javulás, mert valami átfordult a fejemben, hanem mert keményen és sokkal jobban edzek, a tavalyi évhez képest pedig sokkal jobban érzem magam. Nagyon sokat tudok tanulni Edintől."

"Mindkettőnk célja a folyamatos játék, ezért természetes, hogy rivalizálunk, hiszen csak egy csatár játszhat."

"Ennek ellenére nagyon jó barátok vagyunk, mert beszéli a nyelvemet. Nagyon nem tetszett, hogy támadóként kellett játszanom, de a Barcelona ellen minden megváltozott."

"Remekül éreztem magam abban a szerepben, sokat dolgoztam a csapatért, az eredmény pedig fantasztikus volt. A következő meccseken szeretném megmutatni, hogy mit tudok, de az egész azon múlik majd, hogy miként játszom, és mit csinálok a pályán. Meglátjuk."

"Ami pedig a pletykákat illeti, hallottam róluk, de az én célom egyértelmű: itt akarok maradni, és megmutatni az igazi tudásom."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Schick, interjú