Sabatini: Több tiszteletet Dzekónak

Sabatini: Több tiszteletet Dzekónak

Az Atalanta elleni döntetlent követően kiállt a sokat kritizált Dzeko mellett Walter Sabatini.

"Ez tipikusan olyan meccs volt, amit sem megérteni, sem felfogni nem lehet és nem tudod hová tenni."- kezdte Sabatini.

"Sokkal jobban kézben kellett volna tartanunk a meccset 2:0 után, de nem tettük. A védelmünk ma elégtelen volt, viszont nincs mit tenni, el kell fogadnunk az eredményt és előre tekinteni anélkül, hogy ezen keseregnénk."

"Ez egy negatív időszak, az első Spallettivel 10 meccs után. Az ilyen előfordul, de folytatni kell a munkát. A Romának feladata van és erkölcsi kötelessége, hogy megtartsa a harmadik helyet."

"Az Atalanta első góljánál Dignével szabálytalankodtak a szélen éppen pár másodpercel előtte. Az a gól kicsit megfogta a csapatot és Digne is ügy folytatta a játékot, hogy fájdalmai voltak. Ez is egy szerencsétlen epizód volt."

"Ami Dzekót illeti, most sokan nem fognak egyetérteni velem, de ma kimondottan jó meccse volt és mindhárom gólban benne volt. De miutan kihagyta a helyzetét minden megváltozott. Dzeko több tiszteletet érdemel, de sajnos sokszor nem kapja ezt meg, pedig egy kitűnő játékos. Mi mindannyian maximálisan mellette állunk. Ha egy kicsit analitikusan nézzük meg a meccset, akkor mindjárt kiderül az igazság."

"Ami Tottit illeti, nem tudom, hogy játszani fog-e jövöre. Megtapsolom az edzőt, amiért figyelembe veszi a játékosok viselkedését, a fizikai felkészültségüket és a hozzáállásukat. Lehetőséget ad Tottinak, amire Totti válaszul gólt szerez. A futballt nem lehet előre olvasni, nem hinném, hogy bármi változni fog, de el kell ismerni a játékosok és az edző munkáját és amit eddig elértek."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Sabatini, Dzeko, Totti