Rüdiger: A Románál minden a taktikáról szól

Rüdiger: A Románál minden a taktikáról szól

Antonio Rüdiger a német mediának nyilatkozott a Serie A-ról, a Románál eltöltött időszakról és a derbiről.

A 24 éves játékos 2015 nyarán érkezett a Romához és jelenleg a német válogatottnál szerepel a világbajnoki selejtezőkön.

"Igen nehéz volt felépülni a térdszalag sérülésből, de most már elégedett vagyok a fizikai állapotommal."- jegyezte meg a védő a Sportbuzzer.de-nek.

"Főleg azt volt nehéz látni, hogy míg a csapattársaim pályára léptek, addig nekem órákat kellett töltenem a konditeremben."

"Itt Olaszországban minden a taktikáról szól. Trigoriában másfél órákat töltünk el videók elemezgetésével, a pályán pedig egy óránál is többet a taktika begyakorlásával."

"Én Berlinben nőttem fel és talán egy napon visszatérek majd a Bundesligába, de jelenleg nagyon jól érzem magam Rómában. A város csodálatos, az ételek kivételesek. Viszont nincs túl sok magánélete az embernek..."

"Most már teljesen normálissá vált helyet foglalni Francesco Totti mellett és tudok vele olaszul is beszélni. Néha még mindig úgy nézek rá és azt gondolom: 'Azta, ez Francesco Totti! És itt ül mellettem!' Ez elég sokszor megtörtént."

Rüdigernek az olaszországi tartózkodása alatt már szembesülnie kellett a rasszizmussal is, amikor egy Lazio elleni meccs után Senad Lulic illette rasszista kifejezésekkel a védőt.

"Durva, hogy ezek a dolgok még megtörténnek 2017-ben. Én nem reagáltam a kiabálásokra a derbi alatt, mert akkor hülyébb lettem volna, mint azok, akik kiabáltak. Ilyen Németországban sosem történt meg, hiszen Berlin nagyon multikulturális város és még gyerekként sem kellett szembenéznem a rasszizmussal. Mi mindannyian németek, ázsiaiak, arabok voltunk, együtt, és mindig tiszteltük a másikat.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Rüdiger, interjú