Remekül érzi magát a Románál Moreno

Remekül érzi magát a Románál Moreno

Először volt kezdő a Romában Hector Moreno, aki a kevesebb játéklehetőség ellenére remekül érzi magát az olasz együttesnél.

A mexikói játékos a vasárnapi meccs után a Roma Radio-nak adott interjút.

Nem vagy túl régóta a Roma játékosa, ennek ellenére már beszélsz olaszul. Hány nyelven beszélsz összesen?

"Spanyolul, angolul, hollandul és most már olaszul. Mindig mondtam, hogy tetszik az olasz nyelv és szeretném megtanulni."

Hogy érzed magad a tegnapi meccs után?

"Nagyon örülök annak, hogy játszhattam, és elégedett vagyok azzal, amit az edző és Juan Jesus mondott rólam. Tudtam, hogy sokat kell tanulnom az olasz fociról, az edzőnek pedig teljesen igaza van, teljesen más típusú futballhoz szoktam. Az eddigi edzőim mindig szoros emberfogást tanítottak nekem, azt mondták, 'nesze, ő az embered, fogd', én pedig ezt tettem. Itt teljesen más a helyzet."

Szóval az olasz futball kicsit más, mint a többi bajnokság?

"Igen, játszottam Mexikóban, Spanyolországban és Hollandiában. Itt a futball sokkal inkább a taktikáról szól, miközben fizikális is egyben. Láttam, hogy milyen jók az ellenfelek csatárai. Nagyon fontos, hogy fizikálisan is felkészültnek kell lenni, csak így lehetsz velük versenyben."

Rendszeresen láthattuk tőled, hogy teljesen hátulról építkezel...

"Igen, szerencsés vagyok, hogy számos remek edző keze alatt dolgozhattam, akik megtanították nekem, hogy miként kell futballozni. Nagyon sokat fejlődtem alattuk. Szeretem, ha nálam van a labda, hiszen az sokkal jobb, mint rohanni utána az ellenfelet kergetve. Itt mindenki megteszi a maga dolgát, és csak az számít, hogy a csapat jó formában legyen, valamint hogy folytassuk a kemény munkát, amivel javulni tudunk."

Melyik formációban érzed magad jobban otthon, a három, vagy a négy védős rendszerben?

"A négy védős rendszert élvezem a legjobban, mert ebben szerepeltem a legtöbbet. Mexikó válogatottjában szerepeltem 5 védős rendszerben is, amit szintén nagyon szeretek, mert ilyenkor sokkal nagyobb a szabadságom. Viszont csak az számít, hogy mivel tudok a csapat segítségére lenni."

Kolarov tegnap azt nyilatkozta, hogy nagyon könnyen beilleszkedett, és olyan érzése van, mintha évek óta a csapat tagja lenne. Ugyanígy érzel te is?

"Igen, olyan az öltöző, hogy azonnal otthon érzed magad. Talán Kolarovnak azért könnyebb a helyzete, mert ő már beszélt olaszul, de most már én is értem és jól beszélem a nyelvet. Így a dolgok is sokkal könnyebbek, persze ettől függetlenül az első perctől élvezem, hogy itt lehetek."

A tegnapi meccs nehéz volt, de végül sikerült nyerni a Torino ellen.

"A tegnapi eredmény nagyon komoly, hiszen egy kemény ellenfél ellen értük el. A Chelsea meccs után kicsit csalódottak voltunk, de szerettünk volna az ott mutatott játékra alapozni. Most 3 hazai meccsünk következik, ahol a szurkolóink hatalmas segítségünkre lesznek."

Nektek védőknek is jár az elismerés, hogy Alissonnak alig akadt védenivalója.

"De ez nem csak rajtunk múkik, hanem a csatárokon és a középpályásokon is, nekik is jár az elismerés. Ők azok, akik megzavarják az ellenfél játékát, ezért a csatáraiknak nehéz labdákkal kell megbirkózniuk, nekünk pedig megkönnyítik az életünket. Csapatként játszottunk, de még ennél is többet tudunk."

Mexikó eléggé vallásos ország, te pedig gyakorló katolikus vagy. Milyen Rómában élni?

"Régebben kétszer voltam már itt, és tudtam, hogy szeretnék itt élni. Csodálatos, a múlt héten elmentem most először a Vatikánba, ami hatalmas élmény volt a családom számára. Aztán itt van a Roma, ami egy jelentős klub. Nincs túl sok mexikói Európában, de akik itt játszanak, egyikük sem szerepel ilyen komoly, jelentős klubban. Most Mexikóban mindenki a Romát figyeli."

Hátul mindannyian különböző nyelvet beszéltek. Hogyan kommunikáltok?

"Olaszul. A kommunikáció nagyon fontos, és mi védők mindannyian nagyra tartjuk és tiszteljük egymást. Remek a kapcsolatunk egymással, ez pedig sokkal könnyebbé teszi a játékot. Mindenki szeretne kezdő lenni, de végül az edző állítja össze a csapatot. Szeretem, ha a csapat nyer, hiszen csak a győzelem a fontos. Mikor fiatal voltam, sokszor szerettem volna, ha a riválisaim megsérülnek, vagy hibáznak, hogy ezáltal kapjak lehetőséget, de ma már nem ez a helyzet. Csak a csapat számít."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Moreno