Ranieri: Teljesen más lett a csapat a második félidőben

Ranieri: Teljesen más lett a csapat a második félidőben

A Roma mestere a félidőben két helyen is változtatott, és ezzel a csapatjáték teljesen megváltozott.

"Az első félidőben elég sokat szenvedtünk, és hatalmas energiákat fordítottunk arra, hogy megakadályozzuk az Udinese kontráit, ami szerintem 6-7 perc után sikerült is."- mondta a Roma mestere a Sky Sport Italia-nak.

"Minden elismerésem a srácoké, mert mikor kevésbé ment jól a játék, akkor is végig koncentráltak maradtak, és nem vesztették el a fejüket. Előre megmondtam, hogy különösen nehéz meccs lesz, és így is lett."

A mérkőzés szünetében Alessandro Florenzi és Lorenzo Pellegrini állt be Juan Jesus és Schick helyett, ezzel teljesen megváltozott a játék képe.

"Persze, hogy megváltozott, mert így már egy teljesen más csapat volt fent, mint amelyik kezdett, hiszen abban négy belső védő szerepelt. Ivan Marcano valamennyire hozzá van szokva ehhez a poszthoz, de Juan Jesus nem. Emiatt is könnyebb lett a második félidőben."

"Pellegrini most épült fel a sérüléséből, és nem tudtam, hogy De Rossi meddig fogja bírni, aztán végül meg is sérült, szóval ezt figyelembe kellett vennem, hiszen csak 3 cserelehetőségem volt."

"Azt mondtam, hogy a játékosoknak vissza kell nyerniük némi önbizalmat, és stabilitást. Zaniolo középpályás, de ott nem használhatom két másik középső középpályással. Pellegrini szerepét kellett átvennie, így azt kértem tőle, hogy a Roma kedvéért hozzon egy kis áldozatot."

A Roma ezzel a győzelemmel ideiglenesen, a Milan-Lazio eredménye függvényében a negyedik helyre lépett előre.

"A negyedik helyért egészen a végsőkig nagy harc lesz, hiszen minden csapat jó formában van, ezért apróság fog végül dönteni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Udinese, Serie A