Ranieri: Sokkal pontosabbnak kell lennünk

Ranieri: Sokkal pontosabbnak kell lennünk

Nem tudott gólt rúgni a Roma a Mapei Stadium-ban, ezzel nagyon távol került a negyedik helytől.

"Az utolsó pillanatig megpróbáltunk gólt szerezni."- mondta Ranieri.

"Sokkal pontosabbnak és találékonyabbnak kellett volna lennünk, és talán kis szerencsénk is lehetett volna. Mikor van 4-5 tiszta helyzetet, de nem tudod kihasználni, az szégyen, de most nem tudok a srácokra rosszat mondani, mert jól játszottak, harcoltak, ahogy tudtak, különösen a második félidőben."

Az ilyen meccsek is megmutatják, hogy mennyire fontos a mentális képesség. Amikor a Roma jó formában van mentálisan, akkor számos helyzetet képes kidolgozni. Csalódott emiatt most?

"Amiatt vagyunk csalódottak, hogy nem sikerült megszereznünk a 3 pontot. A Roma remek csapat."

Az utolsó 30 percben sok helyzete volt a csapatnak, de az első órában miért volt annyira passzív a csapat?

"Ezzel egyetértek, azt akartam, hogy a csapat kezdjen el sokkal feljebb már letámadni, hiszen képes erre. Csak a megfelelő pillanatra vártunk, hogy elkezdjük felhasználni az energiáinkat. Nem volt könnyű meccs, nem könnyű a Sassuolot letámadni, mert 1-2 érintéses focit játszanak. Szerettünk volna az első perctől letámadni, de fel kell osztanunk a 90 percet részekre."

Nem gondolt arra, hogy De Rossit is beveti?

"Nem, mert rá vasárnap lesz szükségünk. Az az ő ünnepe lesz. Szeretném, ha a szurkolók őt ünnepelnék, mert egy olyan csapatkapitány, játékos, mint ő, megérdemli. Most viszont fel kell tűrnünk az ingujjakat, és visszatérünk dolgozni."

Mikor döntött úgy, hogy 4-2-3-1-re vált?

"A második félidőben sokkal több technikai lehetőségünk volt, ami egyben látszott, hogy az utolsó esélyünk is. Kár érte, mert a Juventus ellen a változtatásnak megvolt az eredménye."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Sassuolo, Serie A