Ranieri: Nagyon nehéz helyzetben vagyunk

Ranieri: Nagyon nehéz helyzetben vagyunk

A Roma mestere elismerte, nagyon nehéz helyzetben van a csapat.

Mi volt a gond, talán túl hamar feladta a csapat? Irányíthatatlan lett a csapat?

"Mindent megtettünk. Most olyan időszakban vagyunk, amikor az első támadásból gólt kapunk. Sikerült egyenlítenünk, nem is értem hogyan, de aztán újra megszerezték a vezetést a második játékrész első támadásából. Nehéz - megpróbálsz segíteni a csapaton, de a másik csapat sokkal többet fut. Nehéz így segíteni, nagyon nehéz, de nem adjuk fel."

Miért ilyen lassú a játék?

"Mert nem edzettek eleget, és tele voltunk sérültekkel. A játékosok akkor tudnak játszani, amint felépültek a sérüléseikből, de mivel sok volt a sérülés, így most ilyen a fizikális állapotunk. Próbálok dolgozni, de nem erőltethetek dolgokat. Zaniolo fontos játékos, de péntek éjszaka rossz volt a gyomra, ezért kérte, hogy ne lépjen pályára. De nyilvánvaló, hogy egy játékos képtelen megváltoztatni a dolgokat, de ennél azért sokkal több kellene. A Napoli jó formában van, magabiztosak, gyorsan járatták a labdát, a játékosaik pedig sűrűn cserélgették a posztjaikat."

Gondolta, hogy egy ennyire gyenge, sebezhető csapatot vesz át?

"Ha kívülről megnézzük ezt a csapatot, megértesz bizonyos dolgokat. Amikor belül vagy, még jobban megérted ezeket, és azonnal megpróbálsz segíteni. Kicsit minden gond: a fizikai állapot, a mentális állapot, és a sérülések. Ami a technikai dolgokat illeti, ez a csapat jó, csak nem képes ezt megmutatni. Köszönöm azoknak a játékosoknak a szereplést, akik nem voltak 100%-os állapotban, de vállalták: Manolasz, De Rossi és Kolarov. Sajnos ilyen helyzetben vagyunk most."

"Amikor olyan játékosaid vannak, akik nincsenek teljesen 100%-os állapotban, de játszani akarnak, akkor ez azt mutatja, hogy tenni akarnak valamit. Ez nagyon fontos nekem, ez azt mutatja, hogy mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk. Most pedig próbáljuk meg ezt a csónakot mielőbb kikötni a legjobb tudásunk szerint."

Miért nincs ennek a csapatnak lendülete?

"A technikai tudásunk azt jelenti, hogy képesek vagyunk bizonyos dolgokra, csak ezt képtelenek vagyunk megtámogatni fizikálisan. Hogy sajnálom-e már, hogy elfogadtam az ajánlatot? Nem, soha. Egyáltalán nem bánom."

Hogyan fog megbirkózni a kritikusokkal? Megpróbálja elszigetelni a csapatot a város véleményétől?

"Saját magunkat kell elszigetelnünk, és arra a tényre koncentrálni, hogy 2 nap múlva a Fiorentinával fogunk játszani, majd utána újabb meccs következik. Remélem, hogy a meccsek megfelelő edzések lesznek számunkra."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Napoli, Serie A