Ranieri: Mindent beleadunk, és meglátjuk ez mire lesz elég

Ranieri: Mindent beleadunk, és meglátjuk ez mire lesz elég

A Roma a már bajnok Juventust fogadja a Serie A 36. fordulójában vasárnap este.

A Romának mindenképpen nyernie kell, azonban a Juventus mindössze kétszer szenvedett vereséget ebben a szezonban. Hogyan lehet megverni egy ilyen csapatot?

"Ez egy jó kérdés - összeszedettség, koncentráció, határozottság kell hozzá elsősorban. Mindenki tisztában van azzal, hogy Genoában hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, így most mindenképpen reagálnunk kell erre, már csak a szurkolóink miatt is."

"Mikor leültem a kispadra, a BL-kvalifikáció nehéz feladatnak tűnt, de még mindig van esélyünk. Három meccs van hátra, és nem akarjuk, hogy a végén bármit megbánjunk, ezért mindent bele fogunk adni."

Mi a helyzet Edin Dzekóval?

"Ő egy nagyon jó játékos, nagyon határozott, és mindig keményen edz, de sajnos előfordulhat olyan szezon, amikor sokkal kevesebb gólt szerzel. Az eltökéltsége és határozottsága engem mindig arra késztetett, hogy kezdőként számítsak rá, ő a Romának egy nagyon fontos játékosa. És ha gólt nem is sikerül szereznie, mindig úgy játszik, hogy az hatalmas segítség a többieknek."

Négy angol csapat lesz a két európai kupadöntőben. Számított erre?

"Kicsit meglepett. Az utóbbi években külön kiemelték azt, hogy azok a csapatok, ahol nincs téli szünet, sokkal nehezebben jutnak el messzire a sorozatokban, mert a játékosoknak nincs idejük regenerálódni. Ugyanez volt elmondható a válogatottakra is a nagyobb tornák előtt."

"Látszik, hogy az edzők változtattak dolgokon, de ez emellett a futball szépsége is, hogy végül négy angol csapat jutott el a döntőkig."

Nicolo Zaniolo eléggé idegenül mozgott a posztján a Genoa elleni meccsen, ez fizikális probléma, vagy a poszttal van a gond?

"Többször mondtam már, hogy ő egy "box-to-box" középpályás, aki ráadásul nagyon fontos nekem, mint irányító, és mint szélső középpályás. Viszont egyik sem az igazi posztja. Fizikálisan nagyon erős, gyors, és a karakterisztikája is megvan ezekhez a posztokhoz. Ez az első teljes Serie A szezonja, szóval ne várjuk el tőle, hogy minden meccsen 100%-ot nyújt. Az elmúlt edzéseken látszott, hogy kicsit felfrissült, és visszatért a kedve, és ez nagyon fontos."

Legutóbb azt mondta, ha Conte érkezne, akkor személyesen menne ki érte a repülőtérre. Mi lesz most? Marad a Roma kispadján?

"Azért jöttem, mert hívtak, jó szándékkal, izgatottan. A munkám az év végéig szól."

Mi a helyzet Ünderrel? Még mindig javulnia kell?

"Ennek a srácnak olyan érzéke van a gólhoz, mint keveseknek, és nagyon jól lő. Sajnos a sérülése megakadályozta abban, hogy megmutassa mire képes igazán, de az edzéseken már egyre jobb a kapu előtt."

"Szerintem abban kell javulni, hogy mikor 4-2-3-1-et játszunk, akkor a szélsők visszaálljanak, ha kell, és ezzel a csapat egységes, tömör maradjon. Tudom, hogy labdaszerzésben nem a legjobb, de ha nem áll vissza, akkor a szélső védőre két játékos jut. Azon kell dolgoznia, hogy többet képes legyen visszaszerezni a labdát."

Amikor azt mondta, hogy a munkája hetek múlva befejeződik itt, akkor teljesen kizárta azt, hogy maradjon a Roma edzője? Mit gondol, van esély itt Rómában egy sikeres projektre?

"Amikor aláírtam, azért döntöttem így, mert segíteni akartam imádott csapatomnak. Amint vége a szezonnak, az én munkámnak is vége lesz. Nyilvánvaló, hogy csak pozitívan fogok beszélni szeretett csapatomról."

Mennyi hiányzik ahhoz, hogy a Roma elérje a Juventus szintjét?

"A top csapatok között a Juventus egy nagyon jó viszonyítási alap. Ahhoz, hogy a Roma is elérje ezt a szintet, mindenképpen saját stadionra van szüksége. Ezt követően tudná csak megpróbálni felvenni velük a versenyt, de a stadion nélkül erre kevés az esély."

Hogyan reagált Javier Pastore arra, hogy a Genoa ellen nem szerepelt?

"Nem reagált rosszul arra, hogy nem jutott szóhoz, és ez fontos. A játékosok érzékenyek lehetnek, de megértik a döntéseimet, és az edzéseken jól teljesítenek. Vasárnap szerephez juthat."

Mi a helyzet Davide Santonnal és Rick Karsdorppal?

"Mindketten edzettek a héten, mindketten rendben vannak, de nem bírnak 90 percet. Florenzi akár a szélen is szerepelhet, kicsit előrébb, de ugyanúgy hátul is, a védelemben."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Juventus, Serie A