Ranieri: Másképpen kellett volna a De Rossi ügyet kezelni

Ranieri: Másképpen kellett volna a De Rossi ügyet kezelni

A Roma mestere szerint a klubnak másképpen kellett volna kezelnie De Rossi távozását, és elárulta, a döntés nem Rómában született meg.

"De Rossi továbbra is motiváltnak és koncentráltnak tűnik nekem, ahogy mindig. Egyértelmű, hogy mostanában nem alszik valami jól, de ez várható volt egy ilyen döntés után. Daniele mindig a maximumot nyújtotta - még akkor is, mikor nem volt teljesen egészséges - ezért a csapatért, amit imád."- kezdte Ranieri.

"Olyan szavakat nem használtam, amiket az újságírók a számba adtak, mikor a szurkolókkal találkoztam. Annyit kérdeztek, hogy ki döntött De Rossival kapcsolatban, mire én annyit mondtam: 'Londonban és Bostonban döntöttek'. Azért mondtam ezt, mert az elnök Amerikában él, a hozzá legközelebb lévő embere pedig Londonban. Ennyi. Én nem tudok semmit Pallotta jövőbeli terveiről, nem beszéltem vele erről. Baldini nincs hatással az én napi munkámra, nem tudom, hogy milyen kapcsolatban van Pallottával. Úgy általánosságban nem tudom, hogy neki mi a szerepe a klubnál."

"Az én római szerepem két meccs múlva véget ér. Ami a héten történt, azzal már együtt kell élnünk. A következő edzővel kapcsolatos pletykák biztos, hogy nem tesznek jót, de a játékosoknak most a maradék meccsre kell összpontosítaniuk, hiszen még mindig van esélyünk a negyedik helyre."

"Láttunk már olyan csapatokat, akik elvesztették a legnagyobb játékosaikat, de mivel De Rossi a mi csapatkapitányunk, a történelmünk része, ezért talán másképpen kellett volna vele bánni. Nem kapta meg a lehetőséget, de ilyen a futball. Viszont látva, ismerve, hogy a szurkolók mennyire szenvedélyesen szeretik a csapatukat, talán nem ártott volna kicsit óvatosabban cselekedni. Én edző vagyok, ha engem megkérdeztek volna De Rossiról, hogy kell-e, akkor biztosan azt mondtam volna, hogy szükség van rá, mert tudom, ismerem, hogy milyen ember, és milyen játékos."

"Ami a szurkolókat illeti, a Romát különleges környezet veszi körül, aminek részei a szurkolók is. Amikor az Olimpico megtelik, akkor olyan dolgokat vagy képes elérni, amit máshol nem tudnál. Remélem, hogy az utolsó meccs ünnep lesz Daniele számára. Lesz megfelelő idő a szurkolóknak arra, hogy kifejezzék a tiltakozásukat, de remélem, hogy az utolsó meccs lehetőség lesz számukra arra, hogy kifezették a klub és Daniele iránti rajongásukat, szenvedélyüket - most csak ez számít."

"Ami pedig a többieket illeti, mindenki jól van fizikálisan. Zaniolónak a vádlija kicsit sérült, emiatt egyéni munkát végez. Pellegrini állapota sem súlyos, mindössze annyi, hogy a problémáról már régebben is tudtunk, ami most kicsit rosszabbodott, de szerintem szombaton bevethető lesz. Ha mégsem, akkor a következő meccsen."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Sassuolo, Serie A