Ranieri hisz a Roma játékosaiban

Ranieri hisz a Roma játékosaiban

A Roma vasárnap délután a Genoa vendégeként lép pályára a Serie A 35. fordulójában.

Ranieri a római edzősködése alatt eltelt 8 mérkőzésen bátran rotálta a keretet, ami egyértelműen azt mutatja, számára minden játékos egyaránt fontos.

"Nagyon nehéz mérkőzés lesz a Genoa elleni."- kezdte a sajtótájékoztatót Ranieri.

"A Marassiban olyan csapatokat tudtak legyőzni, mint a Juventus, Atalanta és a Lazio, szóval nagyon oda kell majd figyelnünk."

"Van egy olyan csapatom, amelyik a 4-3-3-ra van felkészítve, de emellett egy olyan is, ahol a 10-es posztján játszik valaki a csatárok mögött. Meglátjuk majd az utolsó edzés után, hogy melyiket használom."

"Köszönöm a szurkolóknak a kedves transzparenst, csodálatos volt. Azért jöttem ide, hogy megpróbáljak segíteni a csapatnak, ez a célom, és remélem sikerülni fog."

"Hogy ki lesz a következő edző? Én a futballpálya embere vagyok, a többi nem számít. A végsőkig azon leszek, hogy a maximumot nyújtsam."

"Ami a játékosokat illeti, remélem, hogy Dzeko tudja majd vállalni a játékot, ehhez ma és holnap ugyanúgy kellene edzenie, mint általában. De még van időm meghozni a döntést."

"Zaniolo készen áll, bár az ő korában nem lehet mindig könnyedén futni, bár a belső ereje és a fizikai állapota neki sokat segít ebben."

"Négy meccs van hátra, és minden játékosomra 100%-ban szükségem van. Ha mindenki a rendelkezésemre áll, akkor sokkal több lehetőségem van, és akik nem kezdenek, azoknak nem szabad azt érezniük, hogy csak tartalékok. Nekik a Romára kell gondolniuk, hiszen mindannyian fontosak."

"Pellegrini is nagyon sokat fejlődött, nagyon dinamikus, fiatal, és sokszor nagyon könnyedén mozog a támadásokkal. Minél többet játszik, annál jobban megszokja az új posztját."

"Schick számomra nagyon erős játékos, és meg kell védenem: vannak, akik korábban érnek, és vannak, akik később. Én magabiztos vagyok."

A héten Iker Casillas, a Porto veterán kapusa az egyik edzésen szívrohamot kapott, azóta viszont javult az állapota, és a kórházból már jelentkezett is a spanyol hálóőr.

"Nem tudom, hogy valaha visszatérhet-e a pályára, de remélem. Minden jót kívánok neki."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Genoa, Serie A