Ranieri: Hinnünk kell a lehetetlenben

Ranieri: Hinnünk kell a lehetetlenben

A Roma 2:0-ra legyőzte hazai pályán a Juventust, ezzel továbbra is életben tartotta a reményt, hogy még odaérhet a negyedik helyre.

Mindenképpen győznie kellett a Romának a már bajnok Juventus ellen, ami végül Florenzi és Dzeko találataival össze is jött, így megmaradt a lehetősége annak, hogy megszerezze a BL-t érő negyedik helyet.

"Elégedett vagyok, de kellett a sikerhez egy remek Antonio Mirante is, aki mérkőzésben tartott bennünket, különösen az első félidőben."- kezdte a mérkőzés után a Roma mestere.

"Folyamatosan hinnünk kell abban, hogy bármi lehetséges, és igaz teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak rajtunk múlik a dolog, de meg kell próbálnunk."

Ranieri pénteken a sajtótájékoztatón kijelentette, munkája csak a szezon végéig szól, de ha összejönne a Bajnokok Ligája, amiatt sem változtatná meg a véleményét?

"Én most csak a saját munkámra koncentrálok. Római vagyok, mindent ismerek itt, ez az otthonom, és hiába utaztam körbe szinte az egész világot, ez az otthonom."

"Mindig mindent megteszek, hogy elérjem a játékosoknál a kölcsös tiszteletet, és ebbe beletartozik az, hogy sokat viccelődünk, nevetünk együtt, de a pályán mindenkinek a maximumot kell nyújtania."

"A csapatomtól mindig azt várom el, hogy ne támadjunk le túlságosan elől, de sajnos ma párszor előfordult ez, és így a Juventusnak volt lehetősége 1-2 passzal rögtön kontrázni. Sokkal biztonságosabban kell játszanunk, és kevesebb szabad területet hagyni az ellenfélnek, de mindezt úgy, hogy ez ne a támadások rovására menjen. Egyszerűen csak másképpen kell támadnunk, és sokkal hatékonyabbak lehettünk volna ma, ha nem lettünk volna elől annyira pazarlóak ma is."

"Nekem nincs egy konkrét taktikám, amihez állandóan ragaszkodom. Mindig a játékosokhoz és az ő tulajdonságaikhoz alkalmazkodom, és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni belőlük, miközben figyelek a csapat egyensúlyára. Az emberek kritizálhatnak ezért, vagy azért, de én nyugodt vagyok a döntésem miatt."

Ranierit megkérdezték arról, hogy elvállalna-e egy vezetői, igazgatói posztot a klubnál.

"Ami pedig engem illet, mikor megkerestek a Romától, felajánlottak egy pozíciót a szezon végét követően, de én nemet mondtam, mert még mindig edző vagyok, és továbbra is az szeretnék lenni."

"Azt hiszem a klub nagyon jól tudja, hogy mire van szüksége, és most megvárják, hogy hol végez a csapat a bajnokság végén, mielőtt bármilyen döntést hoznak."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Juventus, Serie A