Ranieri: Gratulálok a csapatnak

Ranieri: Gratulálok a csapatnak

A Roma mestere az Empoli elleni nehéz győzelem után pozitívan értékelte a látottakat.

"Ha figyelembe vesszük a sok hiányzót, hogy a kezdőcsapatból sokan eddig alig játszottak, hiányoztak a vezető játékosok, akik eddig meghatározták a csapat identitását, és hogy milyen nehéz meccs volt, akkor pozitívak az érzéseim."- kezdte Ranieri.

"Gratulálok a csapatnak, mert végig nagyon szilárdak maradtunk, és lényegében alig volt helyzete az Empolinak. Azt nem tudom, hogy az Empoli góljánál mi történt pontosan, mert tudtuk, hogy megpróbálják blokkolni a szoros emberfogást. A második góljukat érvénytelenítették, mert az láthatóan kéz volt."

"Köszönöm a szurkolók segítségét, mert most komoly támogatást kaptunk tőlük. Nem vártam jobb játékot, mert a csapat nagyon feszült volt, és még mindig hatással volt rá az elmúlt napok történése."

"Volt arra vonatkozóan ötletem, hogy miként lehetne a sok bekapott gólt elkerülni, kértem is a csapatot, hogy figyeljenek sokkal jobban, de nem fogom elmondani, hogy pontosan mi volt ez."

"Azt kijelenthetjük, hogy a fő vezérelvem itt most az, hogy a Roma minél kevesebb gólt kapjon, mert egyszerűen nem lehetséges, hogy egy ilyen csapat ennyi gólt kap. Az viszont biztos, hogy előbb, vagy utóbb úgy is gólt szerzünk, ezért arra kell koncentrálnunk, hogy ne kapjunk."

Nicolo Zaniolót a második félidőben vádlisérülés miatt le kellett cserélni.

"Nem szabad, hogy komoly legyen, mert lényegében azonnal le lett cserélve, ahogy érezte, hogy a vádlija megkeményedett, ezért jobb volt időben lehozni."

Alessandro Florenzit végül a játékvezető elég szigorú ítélet után kiállította a mérkőzés hajrájában.

"Ennek a srácnak van karaktere, mert megkérdeztem, hogy hogyan érzi magát, és a térdével volt gondja, de bármilyen áron játszani akart. A második sárgánál mindent megtett annak érdekében, hogy ne ütközzön össze az Empoli játékosával. Oké, ha szabadrúgást kaptak volna, de ezért sárgát adni? De legalább ennyire nem értettem El Shaarawy sárgáját sem."

"Mindössze három napja vagyok itt, és eddig csak 1 normális edzést tartottam, mert a csapat gerince nem állt a rendelkezésemre előtte. Ami Schicket illeti, őt is látnom kell majd még, de amit hallottam, hogy mindene megvan ahhoz, hogy fantasztikus játékos legyen, technikás, gyors, jól cselez, és képes gólokat szerezni. Ezért most azt kértem tőle, ha ugyanazzal a lendülettel játszik majd, mint amikor a Porto ellen csereként beállt, akkor ő is az egyik emberem lehet. Bizonyos dolgokat meg is tett most, de neki, és az egész csapatnak többet kell még nyújtania."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Empoli, Serie A