Ranieri: Erős teljesítményt várok a csapattól

Ranieri: Erős teljesítményt várok a csapattól

A Roma komoly erőpróba elé néz, hiszen vasárnap délután a Napoli együttesét fogadja a Stadio Olimpicóban.

A válogatott szünet után milyen állapotban vannak a játékosok?

"Jó végre, hogy újra megtelt az öltöző, de egyértelmű, hogy néhány játékos eléggé fáradt volt, ezért masszázst, vagy speciális kezelést kaptak. Meglátjuk, hogy megy majd a mai edzés."

Milyen érzésekkel várja, hogy újra találkozhat Carlo Ancelottival?

"Mindig megtiszteltetés újra látni Carlot. Remek játékos volt, most pedig egy remek edző, nagyon örülök annak, hogy találkozhatok majd vele. Remélem, hogy a meccs után is lesz okom mosolyogni."

A SPAL elleni vereséget követően igen kemény szavakat használt, ez pedig néha akár visszafelé is elsülhet. Mit vár a csapattól?

"Amennyiben erős szavakat használok, az azért van, mert erős reakciót várok el a csapattól. Edzőként mindent okkal tesz az ember. Amit várok a Roma játékosoktól - akik egyébként remek játékosok - nem más, mint hogy megmutassák, hogy van karakterük."

Robin Olsen eléggé bizonytalannak tűnik az utóbbi időben. Nincs veszélyben a helye?

"Nincs. Szerintem Robin remek kapus. Én már azelőtt figyeltem, mielőtt a Romába igazolt volna, szóval teljes mértékben megbízom benne."

Mi a helyzet Kolarovval és De Rossival? Hamarosan visszatérhetnek?

"Mindketten top játékosok, és ha mindketten a csapatban lennének, az nekem, és a szurkolóknak is hatalmas segítség lenne. Lassan de biztosan mindketten visszanyerik régi formájukat, de még azért messze vannak ettől. Sok dolgot kell még figyelembe vennünk. Nem akarom kockáztatni egy játékos elvesztését egy meccs miatt, nekem ez a filozófiám, ezért óvatosan fogom mérlegelni a dolgokat."

Ha megnézzük a kialakult helyzetet, a BL-kvalifikáció a pályafutása egyik legnagyobb sikere lenne, nem? Nem tart attól, hogy az öltözői nézeteltérések kihatással lehetnek errre?

"Szerintem ebben a csapatban van annyi potenciál, hogy a BL-t érő helyekért legyen versenyben. Az előttünk lévő csapatok erősek, de remélem, hogy a játékosaim képesek lesznek megküzdeni minden nehézséggel. Ami El Shaarawy és Dzeko között történt az egy olyan mindennapos dolog, ami minden családban megtörténik. Minden tisztázva lett, és ez a lényeg."

Eszébe jutott már olyan, hogy "Mi a fenének jöttem vissza?"

"Nem, soha, mert amúgy is mindig szorosan figyeltem a csapatot. Tisztában voltam azzal, hogy hova jövök vissza, és rögtön belevetettem magam a munkába. Remélem, hogy a végén kifizetődik majd."

Mennyire lesznek meghatározóak a szurkolók a következő 2 meccsen, amit mindössze 4 nap választ majd el?

"A szurkolók kapcsolata a csapattal mindig is létfontosságú. Régen is az volt, és mindig az lesz. A játékosok, az edzők, és az elnökök is cserélődhetnek, de a szurkolók mindig ott lesznek. Ők pedig azt akarják látni, hogy a játékosok mindent beleadnak, és ugyanezt kérem én is a játékosoktól."

"A szurkolók képesek nekünk pluszt adni, és ez jól jöhet az önbizalomnak. Amikor egy játékos hibázik, akkor támogatni, ösztönözni kell, mert ha nem ezt tesszük, akkor sajnos rosszul sülhet el a dolog. Remélem, hogy a szurkolók is átérzik a helyzetet, amiben vagyunk, és mellénk állnak, támogatnak minket."

Miért cserélte le El Shaarawyt félidőben a SPAL ellen?

"Taktikai megfontolásból. A srácok megszokták a 4-3-3-as felállást, én pedig azt kértem a szélsőktől, hogy kicsit másképpen csináljanak bizonyos dolgokat a 4-4-2-ben. A második félidő elején ez taktikai csere volt, nem volt összefüggésben semmi mással."

Manolasz mikor tér vissza?

"Elég sok olyan játékosom van, akik közel vannak a visszatéréshez. Kosztasz ma már velünk fog edzeni. Mindenki játszani akar, és ebben a nehéz helyzetben mutatni, hogy a rendelkezésemre állnak, ami nagyon jó. Ő is azt mondta, hogy játszani akar, de nagyon óvatosan kell megfontolnom mindent."

Mennyire kell majd figyelni a Napoli ellen arra, hogy megfelelően lezárják a területeket?

"Ancelottival a Napoli teljesen más csapat, sokkal gyorsabbak támadásban. Komolyan oda kell majd figyelnünk, és a megfelelő időben, a megfelelő helyen szabad letámadnunk."

Miért tartja a meccs előtti sajtótájékoztatókat egy nap helyett két nappal a mérkőzés előtt?

"Részben a mérkőzésre való felkészülés miatt. Mikor külföldön dolgoztam azt vettem észre, hogy sokkal jobb, ha két nappal előbb van a sajtótájékoztató, mert akkor így sokkal jobban tudsz már a meccsre magára koncentrálni egy nappal előtte."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Napoli, Ranieri, Serie A