Ranieri: De Rossi igazi példakép

Ranieri: De Rossi igazi példakép

A Roma mestere elismerte, De Rossi igazi vezérként játszott a Sampdoria elleni mérkőzésen.

Ez a mentalitás kell ahhoz, hogy a Roma elérje a BL-t érő helyek egyikét?

"Az ilyen mentalitása van szüksége minden csapatnak. Olyan játékosokra van szükség, akik harcolnak egymásért, és ezen az estén mi ezt tettük egy remek Sampdoria ellen. Tudtuk, hogy gyorsan járatják a labdát egy-két labdaérintéssel, és amiatt is nagyon nehéz volt, mert igen remek játékosaik vannak, de azt kell mondjam, a srácok remekül vizsgáztak."

Fordulópont volt, mikor Dzeko beállt és összeállt a Schick-Dzeko páros?

"Lorenzo Pellegrini remek meccset játszott egy jó formában lévő Sampdoria ellen, de a vége felé nagyon nyerni akartunk. Persze ők is, mert az egy pont egyik csapatnak sem volt jó. Schick minden labdáért megküzdött, szerintem őt fent kellett hagyni. Először azt gondoltam, hogy Nicolo Zaniolót viszem be középre, de Schick hatalmasat harcolt, Dzekoval együtt pedig nagyon jók voltak."

Milyen volt Justin Kluivert? Sokat dicsérte őt, de most megint lecserélte.

"Ő még nagyon fiatal, aki követ el hibákat, de emellett mindig csinál szép dolgokat."

A győzelem volt fontos, vagy elég volt, ha nem kap ki a csapat?

"Határozottan győzni akartunk, de azzal is tisztában voltam, hogy az utóbbi időben elég sok őrült gólt kaptunk kontrákból - ahogy most is majdnem a 95. percben. Azt kértem a csapattól, hogy elsődlegesen legyenek egységesek, és gyorsan járassák a labdát előre, és azzal, hogy a szélsők sokat mentek előre, lehetőségünk nyílt az üres területek megjátszására."

Milyen volt Daniele De Rossi teljesítménye?

"Daniele a szíve és a lelke ennek a csapatnak. Egy igazi kapitány. Saját magát, és a csapattársait is feltüzeli. Egy igazi vezér, és nekem ilyen vezérekre van szükségem, akiknek számít és fontos ez a klub. Mindannyian követik őt, és ez fontos nekem, a csapatnak, a klubnak."

Zaniolo védekezésben és támadásban is a helyes mentalitással játszott?

"Igen, ő egy nagyon jó játékos, és amikor nála van a labda, olyankor nyugodt vagyok. De még csak 19 éves, fejlődnie kell. Nagyon sokat kell még tanulnia, de hatalmas alázat van benne, nyitott a tanácsokra és igen erős a győzni akarása."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Sampdoria, Serie A