Ranieri: Az edzéseken dől el, hogy ki fog játszani

Ranieri: Az edzéseken dől el, hogy ki fog játszani

A Roma mestere elárulta, hogy miért nevezte kezdőként az utoljára szeptemberben kezdett Javier Pastorét.

Pastore március óta nem lépett pályára, és utoljára szeptemberben volt kezdő, azonban most újra ott volt a Cagliari elleni kezdőcsapatban, és ezt mindjárt góllal hálálta meg.

"Az edzés szent dolog, ez az, ahol a játékosok megmutathatják, hogy mit tudnak. Azok alapján, amit edzéseken láttam, már múlt héten is gondolkodtam azon, hogy játszatom, és ez most egyértelműen megerősítette az elsődleges benyomásomat."- jegyezte meg Ranieri arra a kérdésre, hogy miért esett a választása az argentin játékosra.

"Amióta a Roma edzője vagyok, ez volt a legjobb teljesítményünk. Szereztünk két gyors gólt, amitől a srácok megnyugodtak. Mivel sok olyan csapatot látok, akik jók, ezért azt kértem, hogy járassák a labdát, válasszák mindig azt, ami a csapatnak a legjobb, és a döntéseiknél ne legyenek önzőek. Ezt most tökéletesen megcsinálták."

"Múlt héten utaltam arra, hogy az Internek túl sok beadást engedélyeztünk, és végül elkerülhetetlenül abból szerezték a góljukat is. A Cagliari remekül képes beadásoknál helyezkedni, és Pavoletti elég sok gondot okozott nekünk a levegőben, ezért nagyon fontos volt, hogy megakadályozzuk a szélsőiket a beadásoknál. Ebben a mi szélső védőink komoly szerepet játszottak, és kemény munkát végeztek."

Holnap a Milan a Torinoval játszik, megnézi majd a meccset?

"Holnap pihenőnapunk van, szóval a családommal fogom tölteni a vasárnapot."

A Roma a szezon elején nagyon sokat szenvedett, mi lehet ennek az oka?

"A nyáron fontos játékosok távoztak, és amikor ilyen előfordul, akkor azok, akik maradtak nem túl boldogok. Nyilvánvalóan érezni lehetett a csalódottságot, és az újakat nem tudták úgy segíteni a beilleszkedésben. És ez nem szándékosan történt így, de egyértelmű, hogy a szezon elején még mindig sokat gondoltak a tavalyi szezonra, és a felejthetetlen BL-menetelésre, valamit az olyan játékosokra, mint Kevin Strootman, aki nem akart távozni."

Szívesen látná Antonio Contét a következő szezonban a Roma kispadján?

"A Roma szurkolójaként azt mondhatom, hogy nagyon örülnék neki, ha ő lenne a Roma edzője. De arról ne kérdezzenek, hogy ő lesz-e, mert én vagyok az utolsó, aki ezt tudja."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Ranieri, Cagliari, Serie A