Ranieri: A szezon végéig én vagyok az edző

Ranieri: A szezon végéig én vagyok az edző

Claudio Ranieri a szokásoknak megfelelően 2 nappal a Cagliari elleni mérkőzés előtt megtartotta a sajtótájékoztatót.

A Roma három mérkőzésen szerzett 7 ponttal, és mindössze egy kapott góllal várja a szombati bajnokit. Fennáll annak a kockázata, hogy kicsit alábbhagy a figyelem?

"Én abban hiszek, hogy minden ellenfelünket tisztelnünk kell. A játékosok a Bajnokok Ligáját érő helyért folytatott harc érdekében nagyon keményen dolgoznak, és mindenkinek profi a hozzáállása. Nagy a verseny, hülyék lennénk lebecsülni ezt a meccset. A Cagliari sosem adja fel, a szezon végéhez közeledve egyre jobbak, és remek játékosaik vannak. Pavoletti minden felívelt labdának a célpontja, ezért nagyon intelligens játékra és hatalmas összpontosításra lesz szükség."

Stephan El Shaarawy két számjegyű gólnál tart már ebben az idényben, és nagyon úgy tűnik, hogy kiegyensúlyozottabb lett. Milyennek ítéli a szezonját?

"Stephan nagyon lelkiismeretes srác. A játék mindkét elemében jól teljesít, védekezésben és támadásban egyaránt. Amióta a Roma játékosa, nagyon sokat jelent a csapatnak."

Edin Dzeko jobban teljesít egyedüli csatárként?

"Ő az a típusú játékos, aki nagyon szereti, ha részese a támadásoknak. A San Siroban is láthattuk, hogy mi a természetes pozíciója: mélyen visszajött, és fókuszpontként funkcionált a többi játékos számára. Tud más csatárokkal is játszani, de azoknak meg kell érteniük az ő játékát, és a megfelel időben kell támadniuk."

Mi a helyzet Javier Pastoréval, lehet kezdő a Cagliari ellen?

"Nem tudom még, hogy kezdő lesz-e, de már több mint egy hete nagyon jól edz, gyorsan javul az állapota, és nagyon motivált."

Patrik Schick továbbra is szerepel az elképzeléseiben?

"Meggyőződésem, hogy remek játékos. Vannak játékosok, akik gyorsan érő típusok, ő nem ilyen, de mindene megvan, hogy klasszis játékossá váljon."

Ündert az Inter ellen félidőben lecserélte, ennek taktikai, vagy fizikális okai voltak?

"Egy kicsit mindkettő. Amikor azon a poszton szerepelsz, akkor vagy te okozol problémát az ellenfelednek, vagy az ellenfeled fog problémát okozni neked. Most tért vissza, egyre jobban szerepel az edzéseken, nagyon sokat várok tőle."

Jövőre is Ön lesz a Roma edzője?

"Én a szezon végéig vagyok a Roma edzője - aztán meglátjuk. Hívtak, és nem kellett kétszer meggondolnom, hogy elvállalom-e a szezon ebben a részében. Ennyi."

Sem Zaniolóra, sem Cristantéra nem számíthat szombaton. Mennyire befolyásolja ez a csapategyensúlyt? Mi a helyzet Coriccsal?

"Amikor fontos kezdőjátékosok hiányoznak, olyankor előfordulhat, hogy a játék nem lesz annyira folytonos. Emiatt arra számítok, akárki is lép majd pályára, brutálisan keményen fog dolgozni, és így a csapat képes lesz pótolni a hiányzókat. Coric jó játékos. Sosem könnyű országot váltani, ez az első alkalom, hogy az otthonától távol él, de nagyon tehetséges srác, csak még hozzá kell szoknia az olasz focihoz."

A pontrúgások tekintetében a Cagliari az egyik legveszélyesebb és legeredményesebb csapat a ligában. Milyen védekezést fog alkalmazni?

"Én az emberfogást preferálom, de mindig meg kell nézned, hogy milyen játékosok állnak a rendelkezésedre. Ezért is van az, hogy néha alkalmazom a zónavédekezést, csak az hatalmas odafigyelést igényel."

Mi a helyzet Perottival?

"Nagyon jól megy neki az edzés, felépült már, de még nem bír végig 90 percet."

Alesso Cragno és Nicolo Barella neve is többször felmerült a Romával kapcsolatban. Szívesen edzené őket a következő szezonban?

"Mindkettő remek játékos, akik előtt fényes jövő áll. A következő évre most nem tudok gondolni, csak a Cagliari elleni meccsre összpontosítok."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Cagliari, Serie A