Ranieri: A SPAL jobban akarta a győzelmet

Ranieri: A SPAL jobban akarta a győzelmet

A Roma mestere szerint a hazaiak sokkal többet tettek a győzelemért, mint a saját csapata.

Nagyon nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy a pálya minden szegletében elveszti a csapat az egyéni párharcokat...

"Ez így van! Az ellenfelünk csapat volt, mi nem. Megpróbáltunk kemények lenni, de össze kell dolgoznunk. Néhány fejpárbajt sikerült megnyernünk, de amint a gyepen volt a labda, a SPAL mindent megnyert. A második félidőben rengetegszer húzták az időt, ezzel megpróbáltak kizökkenteni bennünket a ritmusból, de teljesen megértem őket."

Mi a vereség fő oka? Fáradtak voltak a lábak, vagy nem volt elég meggyőző a csapat?

"Egy kicsit mind. Sajnos néhányan túl fáradtak voltak bizonyos dolgokhoz, mások pedig híján vannak az önbizalomnak, ezért nem voltak eléggé meggyőzőek sem az egyéni párharcokban. A SPAL sokkal határozottabb volt nálunk."

Hiányzik az önbizalom?

"Az önbizalom hiánya egy dolog. A másik, hogy sokkal jobban csapatként kellene működnünk, a harmadik pedig hogy sokkal intelligensebb futásokra lenne szükség - ezeken kellene javítanunk."

Mi a véleménye a játékvezetésről?

"Önök a televízió előtt könnyen megítélik ezeket a dolgokat. Mi a kispadról semmit nem látunk szinte. Sokkal kevesebbet kellen fontoskodni, és inkább segíteni kellene a játékvezetőket. Ha valami nincs rendben, akkor azt ők úgy is látják. Az egyértelmű, hogy akik a videóbírós szobában ülnek, tapasztalatra van még szükségük, de én optimista vagyok. A játékvezetők hibázhatnak, és pont ezért van negyedik játékvezető, asszisztenesek, és a videóbíró - hogy segítsenek a játékvezetőnek dönteni."

Mit gondol, a játékosok felfogták, hogy a római jövőjükért játszanak?

"Pont ez az, amit a csapatnak mondtam. Van egy terv arra vonatkozóan, ha a csapat bejut a Bajnokok Ligájába. Ha nem sikerül, sokan távozhatnak. Ez az, amit már az első napon is mondtam: ki kell érdemelni azt, amit keresnek. Olyan csapattól kaptunk most ki, amelyik nálunk jóval kevesebbet keres, aki sokkal alázatosabb, sokkal határozottabb volt, aki bármit megtesz a sikerért, és ezt meg is mutatta a pályán."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, SPAL, Serie A