Ranieri: A San Siroban tennénk újabb lépést előre

Ranieri: A San Siroban tennénk újabb lépést előre

Szombat este újabb fontos találkozó vár a Romára, hiszen az Inter ellen lép pályára a San Siroban.

2010-ben éppen az Inter nyerte meg a bajnoki címet a Roma előtt. Milyen érzés lesz újra visszatérni a San Siroba Roma edzőként?

"Különleges érzés a Roma edzőjének lenni, és ebből a szempontból nem számít, hogy a saját stadionunkban, vagy más csapat stadionjában játszik a csapat. A csapat szurkolójaként, és edzőjeként annyira büszke vagyok, amennyire csak lehet. Nagyon szép kihívás lesz az, hogy egy szintén a BL-re aspiráló Inter ellen fogunk játszani."

Egy esetleges győzelem újabb lépés lenne a csapat fejlődésében?

"Amennyiben nem sikerül pozitív eredményt elérni, az a hangulatunkon nem fog változtatni. Azonban ha összejönne, az hatalmas lökést adna nekünk. Jelentős siker lenne, de egy vereség nem fog az eltökéltségünkön változtatni, hogy minden labdáért megküzdünk."

Nzonzi fog játszani? Vagy Pellegrini lesz Cristante párja a középpályán?

"Mindig a meccs előtti éjszaka választom ki a csapatot. Csupa jó dolgokat láttam a játékosoktól, mindenki nagyon határozott. Péntek este fogok mindent átgondolni, de megosztok pár észrevételt: Lorenzo kicsit gyorsabb, mint Steven, aki viszont másfelől egy remek kiindulópont, amikor egy, vagy két labdaérintéses focit akarsz játszani."

Mindkét csapatot irányította már, ahogy Luciano Spalletti is. Hogyan értékeli az Inter mesterének munkáját?

"Én sosem ítélkezem más edzők munkája felett - mindenkit tisztelek. Ez egy nagyon csodálatos szakma, de nehéz is. A sikerek és kudarcok sokszor apróságon múlnak. Egyértelmű, hogy Spalletti jól ismeri Rómát, most pedig Milánóban szerez tapasztalatot."

"Nekem kevés időm volt Milánót megismerni, szezon közben vettem át a csapatot, majd a bajnokság vége előtt távoztam, szóval csak pár hónapig voltam ott. Sajnos két nagyon fontos játékost is elvesztettem akkor, az egyik Thiago Motta, a másik Philippe Coutinho volt."

Edin Dzeko és Patrik Schick együtt fognak játszani, vagy megváltozott erről a véleménye?

"Nem változtattam meg a véleményem. Megnéztem, hogy pontosan mik a problémáink, és megpróbáltam a legjobb orvosságot megtalálni rá. Tudtam, hogy De Rossi nem képes végigjátszani a meccset, és ha Pellegrini kezdett volna, akkor túl fáradt lett volna ahhoz, hogy felváltsa őt azon a poszton."

"Pénteken hasonló értékelést kell elvégeznem, hiszen egy jó formában lévő csapat ellen fogunk játszani."

A formációtól eltekintve, Zanioló játszhat kicsit beljebb a középpályán?

"Nem hiszem, hogy Zaniolo a legjobb formájában lenne. Az elmúlt másfél hónapban szélső középpályásként a legjobbat láthattuk tőle, és inkább ütköző középpályás volt, mint szélső, vagy trequartista."

Nehéz prófétának lenni a saját hazájában?

"Én jól érzem magam itt, Rómában. Igazából két csapat áll közel a szívemhez: a Roma és a Cagliari. A szárd csapatnál megjártam a szükséges ranglétrát, és ott kaptam meg a lehetőséget, hogy bemutatkozzak a Serie A-ban. Mindkét csapatról szép emlékeim vannak."

"Nem érzem magam prófétának, egyszerűen profi vagyok, aki képes ezt a szakmát gyakorolni. Teljesen elégedett vagyok a pályafutásommal, aminek még nincs vége, és ki tudja, hogy mit hoz a holnap."

Antonio Conte azt mondta, neki egy meggyőző projektre van szüksége. A Roma ilyen lenne?

"Ezt nem én fogom megmondani. Tudom, hogy itt mi a dolgom, meg kell próbálnom ezt a csapatot a lehető legmagasabb helyre juttatni. Nem én csinálom a klub jövőjét. Mi edzők tudjuk ezt meg a legvégén, és én most csak a saját munkámmal foglalkozom, aztán majd a klub elnökén múlik, hogy mi lesz. Mindenki tudja, hogy mekkora nagy különbség van a Bajnokok Ligájában indulás, és a nem indulás között."

Cengiz Ünder már kész kezdeni?

"Ahogy mondtam, csupa jó dolgokat láttam a srácoktól. Egy apró részlet van, ami kulcsfontosságú lesz a döntésemben; mennyire frissek a srácok, és mennyiükben van 90 percnyi játék. Nem tehetek be a kezdőbe 4 olyan játékost, aki nem bír végi 90 percet, hiszen csak 3 cserém van."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Ranieri, Inter, Serie A