Pruzzo: Dzeko engem is utol tud érni

Pruzzo: Dzeko engem is utol tud érni

A 138 góllal az örök góllövőlistán második helyen álló Roberto Pruzzo szerint Edin Dzeko képes lesz még őt is megelőzni.

A 65 éves volt Roma játékos 315 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, és ezalatt 138 gólt szerzett, amivel Francesco Totti mögött a második helyen áll a ranglistán.

Pruzzo 3 alkalommal volt a Serie A gólkirálya, azonban szerinte a bosnyák támadó még simán megelőzheti őt.

Edin Dzeko szerdán a Sampdoria elleni duplájával 104 gólnál jár, azonban még 2 éve hátravan a szerződéséből.

"Ebben az évben biztosan nem fog sikerülni, szóval még hadd élvezzem Totti mögött a második helyet egy kicsit."- jegyezte meg mosolyogva az Il Messaggero-nak Pruzzo.

"Viszont ha ezen a szinten futballozik még további 2 évet, akkor simán beérhet."

"Szerdán két nagyszerű gólt szerzett, egyet ballal, egyet jobbal. Az Inter ellen ha jól emlékszem, akkor én is szereztem két hasonlót."

"Az ilyet elég nehéz megcsinálni, mert koordinálnod kell a mozgásodat, és a megfelelő pillanatban lőni kell. Persze a Samp játékosainak is részük volt benne, mert jobban oda kellett volna figyelniük, de a technikai kivitelezés professzionalitásához kétség sem férhet."

Pruzzo szerint azonban hiába jó játékos a bosnyák, sosem válik a szurkolók körében legendává a karaktere miatt.

"Szerintem Dzekonak olyan a karaktere, ami nem igazán hozza lázba az embereket, nem őrülnek meg érte. Rajta sem látszik sosem túl sok érzelem."

"Remek játékos, ehhez kétség sem fér, de nem az a típus, akiért élnek-halnak az emberek. Vannak képességek, ami vagy van, vagy nincs, tanulni nem lehet. Ettől függetlenül Dzekot mindenképpen megtartanám."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Dzeko, Pruzzo