Perotti: Szeretnék további gólokat szerezni

Perotti: Szeretnék további gólokat szerezni

Diego Perotti tisztában van azzal, hogy az Atletico Madrid nagyon nehéz ellenfél lesz szerda este.

A Roma az Estadio Metropolitanoban lép ma este pályára az Atletico Madrid ellen, és amennyiben pozitív eredményt ér el, továbbjut a csoportból.

Perotti még a Sevilla játékosaként több alkalommal is játszott a madridi együttes ellen, és tisztában van azzal, hogy nem lesz könnyű mérkőzés.

Az utóbbi 5 meccen 4 gólt szereztél. Mi a titka ennek a szériának?

"Örülök neki, hogy mostanában megy a gólszerzés. A pályafutásom során nem szereztem rengeteg gólt, ezért most kimondottan élvezem ezt az időszakot. Persze a fő cél mindig az, hogy hozzásegítsem a csapatot a győzelemhez, és nem számít, hogy én, vagy valaki más szerzi a gólt. Persze nagyon szeretek gólt lőni."

A Roma szélsői az idei szezonban mintha kicsit más szerepkört töltenének be.

"Úgy érzem, hogy most sokkal egészebb játékos vagyok. Előtte mindig a szélen voltam, és ott vártam a labdát, most viszont sokszor behúzódom, majd onnan támadom a kaput, nem pedig szélről. Sokkal könnyebb így játszani, hogy közelebb vagyok a középcsatárhoz, így nagyobb az esélyem a gólszerzésre, meg gólpasszt adni is könnyebb."

Honnan van ez a speciális tizenegyeslövő stílusod?

"Még a Sevilla játékosaként kezdtem el így lőni. Nagyon sokat gyakoroltam, és az idők során tökéletesre fejlesztettem. Nem másoltam egyetlen játékost sem, 10 évvel ezelőtt kezdtem el gyakorolni egy olyan kapussal szemben, aki egyben barátom is volt, és rengeteg tanácsot adott nekem."

Hány százalék esélyt adsz az Ateltico továbbjutására?

"Tudjuk, hogy az Atletico mire képes. Az utóbbi években megnyerték a spanyol bajnokságot, és többször is BL döntőt játszottak. Azt is tudjuk, hogy Simeone nagyon jól tudja motiválni a játékosait, szóval nagyon nehéz lesz. Nekünk is nagy az esélyünk a továbbjutásra, amihez mindössze egy döntetlen is elég, de tudom, hogy az Atletico ellen nagyon nehéz játszani."

Milyen játékot vársz az Atleticotól? Szerinted változott valami az első meccs döntetlenjéhez képest?

"Egy nagyon agresszív, a saját szurkolói előtt mindenáron győzni akaró csapatot várok. Gyors és veszélyes játékosaik vannak, akikkel nagyon jól tudnak kontrázni. Talán az első meccs döntetlenje volt a csoportban a fordulópont, akkor nekik volt több esélyük a győzelemre."

"Amennyiben Saul gólt szerzett volna a hosszabbításban, akkor minden megváltozott volna a csoportban, hiszen mi egy vereséggel kezdtünk volna. Aztán mindenki azt várta, hogy a spanyolok megverik a Qarabagot, és szerintem ez jelenti a nagy különbséget."

Ami viszont talán még meglepőbb, hogy az Atletico nem nyert még meccset a csoportban, vagy az, hogy Griezmann 8 meccs óta nem szerzett gólt.

"Vannak a futballban rossz szériák. Ez minden csapattal előfordul, még a Real Madriddal, vagy a Juventusszal is. Az Atletico az évek során folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, emiatt lehet ez egy kicsit meglepő, de előfordul mind egyéni, mint csapat szintjén. Griezmann ettől még a világ egyik legjobb csatára. Emlékszem, már a Real Sociedad játékosaként is remek volt, és remélem, hogy mihamarabb visszanyeri a formáját, persze csak a szerdai meccs után."

Egy ideje többször szóba került az, hogy hamarosan hosszabbítasz. Szeretnél sokáig a Roma játékosa maradni?

"Amióta betettem a lábam Trigoriába érzem, hogy fontos játékosa vagyok a csapatnak. Két nappal az érkezésem után már pályára léptem, ami hatalmas különbség volt számomra. Mindig megpróbáltam a maximumot nyújtani, és szerintem egy új szerződés ennek az elismerése lenne. Örülök, hogy a Roma játékosa vagyok. A családom is boldog itt, és igen, szeretnék sokáig itt maradni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, Atletico Madrid, Bajnokok Ligája