Perotti szeretne jó benyomást tenni a Sevilla elleni meccsen

Perotti szeretne jó benyomást tenni a Sevilla elleni meccsen

Perotti még tinédzserként került a Sevillához, ahol 7 évet töltött el és most a Roma játékosaként tér majd vissza.

Az argentin játékos szeretne jó benyomást tenni a ma esti találkozón, ahol korábbi csapata ellen lép majd pályára a Ramon Sanchez Pizjuan stadionban.

"7 eltöltött év után nagyon izgatottan térek vissza Sevillába. Nagyon sok barátom van itt, és ez az egyik legszebb város a világon. Számomra igen érzelmekkel teli lesz ez a visszatérés, de nagyon büszke vagyok arra, hogy tiszteleghetek Antonio Puerta emléke előtt."- kezdte Perotti.

Megváltoztál azóta, hogy elhagytad a Sevillát?

"Még gyerek voltam, amikor a Sevillához igazoltam, most meg már apaként, érettebb emberként és hatalmas tapasztalattal térek vissza. Itt nőttem fel, és nekem ez a második otthonom, szóval mindenképpen érzelmes lesz a mérkőzés. Nagyon sok idő eltelt azóta, hogy itt pályára léptem."

Hogyan érzed magad most a pinzolói edzőtábor első napjához képest?

"Nagyon jól mentek az edzések azóta, és megpróbáltam mindig az edző utasításait követni mind a munkában, mind a mozgásokat illetően. Új edzőnk van, folyik a munka, de ennek ellenére jól haladunk. Most kell beletenni a nagyon kemény munkát, hogy felkészülj a hosszú szezonra, ezért ebből a szempontból a felkészülési időszak alapvető fontosságú volt, ráadásul szerencsére a komolyabb sérülések is elkerültek eddig minket."

Mik a céljaid a mostani szezonban?

"A céljaim ugyanazok, mint mindig: trófeát akarok nyerni ezzel a csapattal, mert az hihetetlen és felejthetetlen élmény lenne. A csapatunk mindenképpen alkalmas rá. Szeretnék örömet adni a szurkolóknak, akik mindig mögöttünk álltak, és akik mindig sokat várnak tőlünk."

Ismerted Puertát, amikor a Sevillánál voltál?

"Nagyon nem ismertem, mert mikor a csapathoz igazoltam, akkor először az ifikhez kerültem, ő pedig már az első csapatnak volt a tagja. Sosem edzettünk együtt. Viszont nagyon sok szép dolgot hallottam róla, és ez alapján olyan, mintha ismertem volna. Különös alkalom lesz pályára lépni az ő emlékére rendezett mérkőzésen, mert különleges ember volt, akit a szurkolók és a csapattársai is nagyon szerettek."

Milyen érzés Fazióval és Monchival a Románál újra közösen dolgozni?

"Federico olyan, mintha a bátyám lenne. Együtt nőttünk fel a Sevillánál, és lényegében 10 éven keresztül voltunk csapattársak. Számomra hatalmas lehetőség volt újra közösen dolgozni azzal a sportigazgatóval, akivel éveket töltöttem a Sevillánál, és aki akkor a spanyol együtteshez odavitt. Tudom, hogy milyen ember és tudom, hogy miket ért el. Reméljük, hogy ezt a sikerszériát a Románál is folytatni fogja."

Tetszik az új posztod, amit az edző szán neked?

"Nagyon élvezem. Sokkal többet kell mozognom a két oldalvonal között, és az eddigiekhez képest teljesen más mozgásokat kell végeznem. Többet kell befelé mozognom anélkül, hogy a labdát várnám, ez pedig azt jelenti, hogy közelebb vagyok a csapat szívéhez, többet tudok játékban lenni a többiekkel, és többet tudok kapura lőni. Több lehetőségem lesz, és többé már nem csinálok olyan felfutásokat a szélen, mint tavaly."

Nem gondolod, hogy Salah nélkül a Roma sokkal kiszámíthatóbb lesz? Egy olyan játékos, mint Mahrez megoldaná ezt a problémát?

"Salah 15-16 gólt jelentett évente, ráadásul számos gólpasszt is adott, és vele megvolt a csapat sebessége. Biztos vagyok benne, hogy Monchi dolgozik a megfelelő pótláson, és akárki érkezik, legalább annyira jó lesz, ha nem még jobb, mint Momo volt."

 

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, Sevilla