Perotti: Nagyon kemény az edzőtábor eddig

Perotti: Nagyon kemény az edzőtábor eddig

Hétfő délután Diego Perotti vett részt sajtótájékoztatón a pinzolói edzőtáborban.

Elég erős szezonkezdet ez. Mennyire fontos rögtön belevágni a közepébe?

"Nagyon hosszú szezon áll előttünk és mindannyiunknak keményen kell edzenie, hogy elérje a 100%-os állapotot. Erre mindannyian rájöttünk és láthatjátok, hogy még a fiatalok is nagyon keményen edzenek."

Kérte tőled Di Francesco, hogy többször mozogj el befelé, mint amúgy általában szoktál?

"Azt kérte tőlem, hogy ne legyek folyton kint a szélen. Erre nagyon oda kell figyelnem, mert sokszor miután megkapom a labdát, szeretem egy az egyben megoldani a dolgokat a szélen. Azt kérte, hogy kicsit mozogjak el befelé, játszak a vonalak között és maradjak közel a csatárhoz. Tudom, hogy mindez segíteni fog a fejlődésemben és a játékom is javulni fog."

Van valami hasonlóság Di Francesco és Spalletti között?

"Szerintem túl korai bármilyen összehasonlítást végezni, de az edzések eddig nagyon kemények. Azt várja tőlünk, hogy dolgozzunk a labdával és tartsuk magasan a tempót anélkül, hogy sokáig megtartanánk azt, mert azzal csak az időt vesztegetjük. Azt várja el, hogy menjünk folyamatosan előre és amit eddig itt, valamint régebben a Sassuolótól láttam, látszik, hogy szeret támadni és a szélsőket folyamatosan fent tartja. Az edzések intenzitása hasonló Spalletti edzéseihez."

Monchi az utóbbi napokban eladott pár komoly játékost. Te még a Sevillából ismered, Sabatinivel ellentétben ő képes lesz versenyképes csapatot építeni?

"Elég szerencsés vagyok, hogy jól ismerem. A Sevillánál hihetetlen igazolásai voltak, olyan játékosokat hozott, akiket senki nem ismert, aztán top játékossá váltak és hatalmas haszonnal eladta őket. Én nagyon megbízom benne és szerintem neki csak időre van szüksége."

"Szerintem Róma teljesen más, mint Sevilla, itt sokkal kevésbé türelmesek az emberek, de ha megkapja a szükséges időt ahhoz, hogy versenyképes csapatot építsen, akkor sikerülni fog neki. Nagyon hosszú szezon előtt állunk, ezért is fontos a türelem, mert erős csapatra van szükségünk. Jól ismerem őt, megbízom benne és biztos vagyok abban is, hogy jókat fog igazolni."

Antonio Rüdiger eladását követően néhány csapattársad kommentálta az esetet a közösségi médiában, közülük néhányan meghatározó játékosok. Nem aggódsz egy kicsit, vagy teljesen megbízol a Romában?

"Először is mindannyian tudjuk, hogy Radja milyen. Folyton viccel és most is csak ezt tette. Nem lehet komolyan venni, ez is egy olyan poén volt, amit egymás között szoktunk csinálni. Talán abban hibázott, hogy a nyilvánosság előtt tette, de ez akkor is csak poén. Ahogy már mondtam, nagyon jól ismerem Monchit és tisztában vagyok azzal, hogy mire képes. Még új itt, most jött csak nemrég és a nyelvet sem beszéli egyelőre, szóval időre van szüksége."

"Az átigazolási időszak végéig sok van még hátra. Az idei évben a BL-ben fogunk szerepelni, ami a világ legjelentősebb sorozata, ezért erős csapatra van szükségünk. Ő pedig ezen dolgozik. Nyugodtak vagyunk, mert már most is erős a keretünk, ráadásul olyan játékosok érkeztek eddig, mint Karsdorp, Gonalons. Biztos vagyok benne, hogy Monchi sikeres átigazolási időszakot zár majd."

Azt mondtad, hogy a Genoa elleni gólod volt a pályafutásod legfontosabb találata. Felfogtad, hogy a Roma jövőjét illetően milyen hatalmas tett volt az a gól?

"Tudom, hogy mit jelent olyan gólt szerezni, amivel bebiztosítod a BL szereplést, mert a Sevillánál is megtörtént már ez velem. Szinte teljesen ugyanolyan volt az is, a 90. percben szereztem és azzal lettünk harmadikok. Azt is tudom, hogy mit jelent ez a klubnak és nem csak a pénzt illetően. A BL amiatt is fontos, mert olyan csapatok ellen léphetsz pályára, mint a Barcelona és a Real Madrid, amik teljesen más meccsek."

"Tavaly elég jó szezonunk volt, bár sokkal többet is elérhettünk volna, mondjuk az Olasz Kupa megnyerésével, vagy az Európa Liga döntőjébe jutással. És hiába vertük meg a szezon végén a Milant és a Juventust is, majdnem kicsúszott a kezünkből a második hely. Szerencsére a végén csak szép szezonunk lett."

Monchi azt mondta, hogy te voltál az egyik legnehezebb igazolása. Ez igaz?

"Szerintem csak viccelt, mert igen kevés pénzért szerzett meg az argentin harmadosztályból. A Sevilla ifjúsági csapatához kerültem és 18 hónap után léptem csak feljebb az első csapathoz. Nem hinném, hogy bármi emlékezetes lett volna a leigazolásomban."

Mire van szüksége a Romának ahhoz, hogy csökkentse a különbséget a Juventusszal szemben?

"Szépen lassan, de haladunk előre. Az első évemben 10, vagy 15 pontra voltunk tőlük, de az elmúlt szezonban már csak 4 pont volt a különbség. A Juventus a középcsapatok ellen mutatta meg igazán a klasszisát, akkor sem vesztettek pontot, ha rossz pályán játszottak, vagy az ellenfél teljesen beállt védekezni. Ezekre a pontokra van nekünk is szükségünk. 4 pont nem tűnik soknak, de képes eldönteni egy bajnoki címet."

Kemény Stephan El Shaarawyval versenyezni?

"Stephannal nagyon jó a viszonyom még úgy is, hogy azonos a posztunk. Nagyon jól sikerült a szezon vége neki és a versengés mindkettőnknek segít, mert ez azt jelenti, hogy sosem csücsülhetsz a babérjaidon. Tudod, hogy folyamatosan ott liheg a nyakadban egy olyan játékos, aki bármikor átveheti a helyedet és ez jó mindkettőnknek és a csapatnak is."

Márciusban szomorú voltál amiatt, hogy nem hívtak meg az argentin válogatottba. Gondolsz a jövő évi világbajnokságra?

"Amikor közel 6 évig nem kapsz meghívót, akkor nehéz ezen gondolkodni, de amint változik az edző személye, akkor visszatér mindig a lehetőség. Nehéz volt, mert a régi edző meghívott és közölte, hogy a következő csapatban benne leszek, majd nem válogatott be és ez eléggé letaglózott. Szeretném, ha jó szezont futnék és ezzel lehetőséget adnék magamnak a jövő évi világbajnokságon történő szereplésre, de már nem bízom annyira benne, mint 2-3 évvel ezelőtt."

Mit gondolsz arról, hogy tavaly sokkal kevesebbet játszottál ahhoz képest, mint amikor a klubhoz szerződtél?

"A szezon első 6 hónapjában folyamatosan kezdő voltam, aztán Karácsony után a Genoa elleni meccsen megsérültem, az edző pedig rendszert váltott, ami azt jelentette, hogy kevesebb volt a támadó játékos a csapatban. Radja előrébb ment a pályán, így nem csoda, hogy annyi gólt szerzett és számos alkalommal zseniális teljesítményt nyújtott. Ez pedig azt jelentette, hogy kevesebbszer voltam kezdő, de a kispadról mindig kaptam lehetőséget. Viszont attól függetlenül, hogy 90, vagy csak 10 percet játszol, mindig a maximumra kell törtekedni és szerintem elég jól szálltam be a meccsekbe. Most új edzőnk van és mindannyiunknak meg kell mutatnia, hogy mit tud."

Szeretnéd a 10-es mezt viselni, mint Diego Maradona?

"Mindig szerettem azt a mezszámot, az összes kedvencem azt viselte. Viszont azt gondolom, hogy ez mindig is Francesco Tottihoz fog tartozni és nem tudom, hogy valaha lesz egyáltalán olyan, aki képes lesz viselni. Megtiszteltetés lenne, de sosem fogom kérni, mert szerintem az tiszteletlenség lenne."

Mi az alapvető cél idénre? Nem aggódsz az Inter, a Milan és a Napoli miatt?

"Tekintettel arra, hogy kik vagyunk, nekünk minden fronton helyt kell állnunk, nem csak 1, vagy 2 sorozatban. Hosszú és kemény szezon vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy izgalmas lesz és mindenki szeretne benne részt venni. A többiek hatalmas igazolásokkal erősítenek, szóval remélem, hogy az idei szezon olyan lesz, mint amilyet régen gyerekként néztem a tévében, amikor a legjobb játékosok futballoztak a Serie A-ban."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú