Perotti: Még semmit nem nyertünk

Perotti: Még semmit nem nyertünk

Diego Perotti arra figyelmezteti csapattársait, hogy nem szabad a babérjaikon ülni, hiszen semmit nem nyertek még.

A 28 éves játékos nemrég vádli sérülést szenvedett, azonban jól halad a felépülése és legutóbb már pályára tudott lépni a Cagliari ellen.

"Jól vagyok és tudok edzeni. Ez nem is igazi sérülés, de sajnos megvolt a kockázata annak, hogy komollyá válik, emiatt kellett az elővigyázatosság."- kezdte Perotti a Roma Radio-nak adott interjúban.

"Spallettinek csak olyan játékosokra van szüksége, akik képesek 100%-ot adni és ha visszaesik a formád, akkor a kispadra szorulsz."

"Attól sokkal jobban érezzük magunkat, hogy nem kapunk mostanában gólt, még mi csatárok is. Most már nagyon fontos lett a csapat számára az, hogy ne kapjunk gólt az adott meccsen, mert az egy lényeges pont, ha megúszod kapott gól nélkül."

"Nagyon fontos, hogy a győzelmeknek megszokássá kell válniuk. Nem elég, ha megnyersz sorozatban 5-6 meccset, mindet meg kell nyerni. Vagy legalábbis meg kell próbálni. Nem szabad kiengedni. Ha nyertél vasárnap, akkor azon kell gondolkodnod, hogy szerdán hasonlóan játszál és nyerj az éppen aktuális ellenféllel szemben, legyen az bárki. Jelenleg másodikak vagyunk, de semmit nem nyerünk még. De ha elsők lennénk, ez akkor is igaz lenne. Itt van a bajnokság, a kupában a Cesena következik, majd a Villarreal. Hosszú az út."

A Romára jellemző volt, hogy rengeteg brazil játékosa volt mindig, azonban most legalább olyan sok az argentin, itt van például Fazio.

"Federicóval 10 éve ismerjük egymást. A Samp elleni kupameccs után az öltözőben egymás mellett ültünk és mondtam neki, hogy még sosem játszott olyan jól, mint ahogy most játszik, még a legjobb napjaiban sem. Mindig tudtam, hogy remek focista. Együtt nőttünk fel, jól ismerem őt, de az a stílus, ahogy most játszik, a magabiztossága, ahogy a labdát visszaszerzi, ahogy szerel... Sosem láttam még ilyennek."

Hasonlít a Sevilla a Romára?

"Mindkét csapat melegágyai a szenvedélyes futballnak. Az emberek mindig a győzelmet várják el tőled. Róma nagyobb, több a szurkoló és így többen várják el a győzelmeket, de az elvárásokat illetően Sevillában sincs hiány. Megállítanak az utcán és elmondják neked, hogy jól kell játszanod. Sevilla csodálatos város, nagyon szépek az emlékeim."

Mit szeretsz csinálni a pályán kívül?

"Ha nem edzek, akkor a családommal töltöm az időmet, a feleségemmel és fiammal. Hallottam, hogy az emberek komolynak tartanak, mert hogy keveset nevetek és nem viccelődöm, de megkérdezhetitek a csapattársaimat. Imádok viccelni és nagyon szeretek a barátaimmal lazulni. Az lehet igaz, hogy amikor játszom, akkor kicsit komoly vagyok, ezt Strootman mondta nekem. Ő szintén szeret poénkodni az öltözőben. Néha teljesen más képet kapunk kívülről azt illetően, amilyenek igazából vagyunk."

Vasárnap újabb nehéz meccs vár a Romára, ami számodra amiatt lehet különleges, hogy a Sampdoria elleni meccsek valamikor derbinek számítottak neked.

"Biztosan nagyon nehéz találkozó lesz, mert a vesztes kupameccs után mindent elkövetnek majd, hogy gólt szerezzenek. Legalább olyan kemény lesz, mint volt a Genoa, Udinese és a Cagliari ellen. A bajnokságot az ilyen meccseken lehet megnyerni. Papíron könnyűnek tűnik, mert a kupában is 4:0-ra nyertünk, de idegenben teljesen más lesz minden. Otthon fantasztikus támogatást kapnak a szurkolóiktól és nagyon jól játszanak."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú