Perotti: Gasperini megmentette a pályafutásomat

Perotti: Gasperini megmentette a pályafutásomat

A Roma szélsője egy nyilatkozatában elismerte, Gian Piero Gasperini megmentette a karrierjét a Genoánál.

A 29 éves játékos meghatározó tagja a Romának, azonban mikor Olaszországba került a Sevilla együttesétől úgy tűnt, hogy zátonyra fut a pályafutása.

"A Genoánál ott volt Gasperini, aki megmentette a karrierem."- jegyezte meg Perotti a Clarín című napilapnak.

"Azzal, ahogy bánt velem, visszaadta a futball iránti szenvedélyem. Gasperini nem hagyta, hogy leállj, talán csak akkor, ha megsérültél."

"Mikor először Olaszországba érkeztem, kicsit féltem, de ez nem tarthatott vissza, ezért nagyon keményen dolgoztam a fizikai felépítésemen, aminek aztán meglett az eredménye. Olyan volt, mintha átrendeztem volna a testem, és hátrahagytam a félelmeimet."

"A mentális érzelmek hatalmas hatással vannak az emberre, ezzel kapcsolatban viszont Gasperini fenomenális volt, ahogy bánt velem. A Sevillánál és a Boca Juniorsnál eltöltött időszakkal ellentétben, ha kaptam egy kisebb rúgást, már nem rohantam azonnal az orvoshoz. Ez megerősített mentálisan, és ez segített abban, hogy ne féljek többé."

"Aztán itt a Románál Eusebio Di Francesco egy kicsit megváltoztatta a játékstílusomat, azt kérte, hogy ne legyek már mindig az oldalvonal mentén, nyugodtan húzódjak beljebb. Ez az, amit a válogatottnál Sampaoli szintén kér tőlem."

Perotti pályára lépett Francesco Totti utolsó mérkőzésén tavaly májusban, ahol a hosszabbításban létfontosságú gólt szerzett.

"Ő a város királya, csodálatos dolog volt vele futballozni. Habár a pályafutása utolsó pillanatában is ott lehettem, sajnos nem adatott meg annak lehetősége, hogy teljesen kiélvezzem a játékot vele. Viszont láttam az edzéseken, hogy mire képes. Azokon a meccseken, ahol nem kellett sokat nyújtania fizikálisan, még mindig képes volt egy apró mozdulattal, egy passzal, vagy egy 30 méteres lövéssel megváltoztatni a mérkőzést. A legjobb volt."

Perottinak a válogatottnál edzője volt Diego Maradona is.

"Igen, ő volt az, aki először meghívott a válogatottba. Mindig azt mondtam, a futball nagylelkű volt számomra. Maradona edzett, játszhattam Messivel, Riquelmével és Tottival... már nincs sok minden, amit kérhetnék még a futballtól."

A bajnokságban a Juventus és a Napoli fut versenyt a bajnoki címért, de egyelőre nem biztos még, hogy a Napoli képes lesz megtörni a torinói együttes hegemóniáját.

"A Napoli elleni meccsünkig azt gondoltam, hogy igen, de most már azt gondolom, hogy nehéz lesz. Ki kell használniuk azt, hogy a Juventusnak a BL-ben is helyt kell állnia, és az energiákat emészt fel. De szerintem minden a Juvén múlik, előnyben vannak, és szerintem megint ők lesznek a bajnokok."

"A Roma? Nem, matematikailag nincs esélyünk. Van még hátra pár meccs, de szerintem sem a Napoli, sem a Juventus nem fognak sok pontot veszteni. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy meglegyen a BL-t érő helyezések egyike."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú