Perotti elismerte, nagyon nehéz meccs volt a keddi

Perotti elismerte, nagyon nehéz meccs volt a keddi

Az argentin játékos kezdő volt a Sahtar elleni keddi mérkőzésen, ami a szélső szerint roppant nehéz találkozó volt.

"Pszichológiai szempontból nagyon nehéz meccs volt. Tudtuk, hogy mennyire jók, és azt is tudtuk, hogy nekünk gólt kell lőnünk úgy, hogy közben nem kaphatunk, különben még nehezebb helyzetbe kerülünk."- jegyezte meg a játékos.

"Aztán végül egy olyan este lett, amilyenről az első meccs óta álmodtunk: néha nehéz volt, de végül a szurkolók boldogok voltak, mi pedig roppant fáradtak. Ez volt a legjobb, ami történhetett."

"Nekünk gólt kellett szereznünk, de még fontosabb volt, hogy ne kapjunk. Tudtunk, hogy minden meccsen vannak helyzeteink, és általában gólokat is szerzünk, de amikor kapunk, akkor idegesek leszünk, elveszítjük a fejünket, és elkezd mindenki támadni, mert gólt akarunk szerezni."

"Megbeszéltük, hogy több mint 90 percünk van arra, hogy gólt szerezzünk, és nincs szükség arra, hogy elveszítsük a fejünket. Szerintem sokkal intelligensebben játszottunk, mint a többi meccsen."

"Szerencsénk volt, hogy Edin betalált abból a nehéz helyzetből, szerintem az az egyetlen hely volt, ahol elrúghatta a labdát. Aztán úgy védekeztünk mint az állatok, remek teljesítményt nyújtottunk."

Perotti nem győzte dicsérni két csapattársát, Kevin Strootmant és Edin Dzekót, akik tevékenyen kivették a részüket a gólból.

"Először is, szükség van egy olyan technikára, mint amilyen Kevinnek van, majd Edin időzítésére, hogy ne fusson lesre. Az első félidőben voltak olyan pillanatok, amikor Cengiz és én várhattunk volna még egy pillanatot, hogy ne fussunk lesre, de olyankor az ember nagyon szeretne megiramodni, pedig hideg fejjel kellene várni."

"Ezen sokat dolgozunk az edzéseken, mióta az edző megérkezett. Jó dolog, amikor látod a héten gyakorolt dolgoknak az eredményét."

"Az ilyen meccseken nagyon fontos a mentalitás. Ez segít akkor is még futni, amikor a tested már nem bírja, és már passzolni sem bírsz. Ez olyan meccs volt, amit nem veszíthettünk el, nem lehetett volna döntetlen, vagy nem kaphattunk volna gólt. Szerintem mindenki csodálatosan hozzátette a magáét, mert tudtunk, hogy a negyeddöntő elérése a pár gyengére sikerült hónap után nekünk, és a szurkolóknak is nagyon fontos lenne."

"Amennyiben a Juventust kapjuk, megpróbálunk nyerni. Nem számít, hogy a Juve, vagy a Barcelona lesz az ellenfél, itt már mindegyik csapat nagyon erős. Nehéz párharc vár ránk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú