Perotti az eddigi szezonról

Perotti az eddigi szezonról

A sérüléséből nemrég felépülő Diego Perotti a Roma TV-nek adott interjúban beszélt a csapat eddigi szezonjáról.

A játékos a Roma TV-nek adott interjúban összegezte az eddigi szezont.

Kezdjük a tavalyi év utolsó meccsével, ahol a Genoa ellen fontos gólt szereztél...

"A Genoa elleni gólom az eddigi pályafutásom legfontosabb találata volt, a Románál töltött időszakom csúcspontja. Tényleg különleges pillanat volt számomra. A Sevillával nyertem Spanyol Király Kupát, de az, hogy a gólom után láttam, hogy a szurkolók és a csapattársaim mennyire boldogok lettek, olyan volt, amit még sosem tapasztaltam. Sosem fogom elfelejteni azt a napot, mert az volt Totti utolsó mérkőzése is egyben. Az a gól pedig örökké velem marad. Azzal kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába, ami nagyon fontos teljesítmény volt a csapat számára."

És hogy mennek most a dolgok?

"Jól, köszönöm. Hála ég, sikerült felépülnöm a sérülésemből. A Qarabag és a Milan elleni meccseket ki kellett hagynom, de a válogatott meccsek miatti szünet pont jókor jött, így maximálisan arra tudtam koncentrálni, hogy felépüljek. Pár napja kezdtem el edzeni és már az edző rendelkezésére állok."

A felkészülési időszakban azt mondtad, Di Francesco alatt fejlődni fogsz. Hogy érzed, sikerült fejlődnöd a mester alatt?

"Igen, sikerült. Az edző által használt rendszer jó összhangban van az én játékstílusommal. Di Francesco nagyon szereti a szélsőket használni és az ellenfél térfelén játszatni, ami nekem nagyon fekszik és igazán élvezem. Szerintem még ennél is jobb lehetek, ezért keményen fogok dolgozni az edzéseken, hogy sikerüljön elérni ezt a célt. A pinzolói edzőtábor óta sokat fejlődtünk, ezt pedig az eddig elért eredményeken is láthatjuk."

A tavalyi szezonhoz képest az edző most más dolgokat kér tőled?

"Annyi lényegi különbség van, hogy sokkal többször várja el tőlem, hogy szélről befelé húzzak, kérjem a labdát, és győződjek meg arról, hogy mindig van szabad területem. Az edző tudja, hogy én nagyon szeretem ezt a fajta játékot, és azzal is tisztában van, hogy ha a védők nem tudják, hogy mit akarok csinálni, akkor nagyobb valószínűséggel fogok kárt okozni. Erre összpontosítok Pinzolo óta, és egyre jobban megy."

Pozitív rajtot vettél a szezonban, elégedett vagy?

"Ami a saját teljesítményemet illeti, szerintem jól kezdtem. Annak viszont nem örülök, hogy nem sikerült még gólt szereznem, ráadásul egy tizenegyest is kihagytam. Ez eléggé bosszant. Fizikálisan rendben vagyok, még a felkészülési időszak előtti szabadság idején is edzettem otthon, ez pedig azt hiszem jó alapot adott nekem."

Mi a helyzet a Romával eddig?

"Most aránylag pozitív időszakban vagyunk. A szezon kezdetekor senki nem hitt bennünk, a bajnoki aspiráns csapatok mögött voltunk, de most már megmutattuk, velünk is számolni kell. Van egy elmaradt meccsünk, a lehetséges 6 pontból 4-et szereztünk a Bajnokok Ligájában. Szerintem ez jó szezonkezdet."

A Milan elleni győzelem egy üzenet volt a többi csapatnak?

"A San Siróban aratott győzelem az erő és a csapat karakterének bizonyítéka volt egy olyan csapat ellen, amelyik rengeteg jó játékost vásárolt a nyáron. A Milan nincs jó formában jelenleg, de ők akkor is a Milan. Innentől minden meccs nagyon nehéz lesz. Ha nem sikerül a Napoli ellen nyerni, akkor a Milan elleni siker semmit nem ér majd. Minden egyes meccs alapvető fontosságú."

A Napoli az összes meccsét megnyerte és ezzel talán a szezon egyik meglepetése. Várható volt ez a teljesítmény tőlük?

"A Napoli teljesen lenyűgözött engem eddig a szezonban. Nagyon kevés csapat van, amely olyan játékot játszik, mint ők, de ők sem legyőzhetetlenek. Ennek ellenére szerintem továbbra is a Juventus a legjobb csapat, viszont a Napoli is nagyon jó. Persze majd Rómában megpróbálunk nekik komoly gondot okozni."

Legutóbb a Napoli nyert 2:1-re Rómában, amikor te az utolsó percekben kapufát lőttél...

"Tavaly megnehezítették a dolgunkat azon a meccsen, de reméljük, hogy most majd fordítva lesz."

A következő 3 hétben 7 meccset játszotok, ebből a Napoli elleni lesz az első. Mit gondolsz, készen áll a csapat erre a sorozatra?

"Sosem könnyű 3 hét alatt 7 meccset játszani, de megszoktuk már. Azok a játékosok, akik nem játszottak a válogatottakban, kicsit többet pihenhettek, de azoknak nagyon nehéz lesz, akiknek ráadásul nagyon messzire kellett utazniuk, mint például Alissonnak és Faziónak, nekik még az időeltolódással is meg kell küzdeniük. Ennek ellenére azt hiszem, hogy a folyamatos játék a legjobb módja annak, hogy formában maradj. Nincs annál jobb edzés, mint hogy meccset játszol."

Edin Dzekót nevezték az Aranylabdára...

"Mindannyian gratuláltunk neki. Számunkra is megtiszteltetés a nevezése, és hogy olyan csapattársunk van, akit a világ legjobb játékosai között említenek. Szeretnénk segíteni neki abban, hogy még több gólt rúgjon. A tavalyi szezonja fantasztikusra sikerült, ezért megérdemli ezt a nevezést."

Amennyiben szombaton a Roma tizenegyeshez jut, ki fogja elvégezni? Perotti, vagy Dzeko?

"Én fogom. Még mindig képes vagyok tizenegyesből gólt szerezni. Néha van úgy, hogy kihagyja az ember - bárcsak ne tettem volna, mert azt akartam, hogy ne hibázzak egész pályafutásom alatt, de ha már ki kellett egyet hagynom, akkor azt inkább tegyem egy ilyen meccsen, ahol 3:0-ra vezettünk. Amíg az edző nem gondolja meg magát, addig én fogom elvégezni a büntetőket."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti