Perotti a Roma Radionak adott interjút

Perotti a Roma Radionak adott interjút

A Milan elleni győztes meccset követően Diego Perotti adott hosszabb interjút a Roma Radionak.

Először is, hogy érzed magad?

"Jól, tegnap kaptam egy kisebb rúgást, de szerencsére nem dagadt be. Remélem, hogy a következő pár napban teljesen rendben leszek."

Szóval lehet azt mondani, hogy elővigyázatosságból lettél lecserélve?

"Igen, mert egy kicsit ügyetlenül ment már a futás és fájt is bizonyos időszakokban. Sajnos az elmúlt időszakban sokszor volt izomproblémám, de hálás vagyok amiatt, hogy komolyabb boka, vagy térdsérülésem nem volt eddig. Ez azt jelentette, hogy nem is tudtam miként kell ezekre a dolgokra reagálni egy meccs során. Mivel éreztem, hogy nem vagyok már 100%-os állapotban, ezért tudtam, hogy nem segítek a csapatnak azzal, ha maradok a pályán."

Nagyon jól játszottál az első félidőben. Kár, hogy ritkán láttunk teljesen egészségesnek ebben a szezonban...

"Igen, de én tavaly év elején jöttem a klubhoz és mindig játszottam. Ebben a szezonban 40 alkalommal szerepeltem és erre nem volt példa előtte. De igaz, sajnos sokszor fájdalomcsillapítókkal kellett játszanom, de elégedett vagyok, mert most sokkal többet játszom, ha nem vagyok 100%-os, mint korábban, amikor aggódtam a további sérülésektől."

"Amióta Olaszországban játszom, az izmaim sokkal erősebbek lettek és olyan meccseket játszhattam, amikre a Sevillában nem volt alkalmam. Nagyon nehéz a Serie A-ban, vagy az EL-ben játszani, ha nem vagy teljesen egészséges, de ez a 40 meccs hatalmas siker számomra."

A csapat remekül játszott tegnap a Milan ellen. Igen erős karaktere volt a csapatnak, nem gondolod?

"Igen, mert a tegnapi meccs nem volt könnyű, ami persze a végeredményből nem derül ki. Ráadásul mi egy elég komoly vereséget követően érkeztünk ehhez a meccshez, miközben a Napoli már megnyerte a saját meccsét, az ellenfelünk pedig egy igen tekintélyes AC Milan volt."

"Alapvetően nem volt könnyű. Igen, szerintem jó volt a teljesítményünk, a hozzáállásunk és a gondolkodásmódunk. Az öreg is jó csapatot állított ki és mindenki olyan választ adott a pályán, amilyet vártak tőlünk."

Az igaz, hogy a pályafutásod utóbbi időszakában jobban megtanultál védekezni?

"Igen. A Sevillában a 4-4-2-es felállásban bal szélsőt játszottam, így már ott is tanultam kicsit védekezni. Nyilvánvaló, hogy az én játékom jobban illeszkedik a támadásokhoz, de mindig megpróbálom kivenni a részem a visszazárásból és védekezésből. Tegnap például tudtam, hogy De Sciglio jön majd mindig előre, míg Suso nagyon jól képes elzárni a védőket azon az oldalon, így nekem sokat kellett segítenem Juan Jesust."

"Még fejlődnöm kell ebben is, de rajta vagyok. Amikor hamis kilencesként játszottam, akkor egyértelműen kevesebb védekező feladatom volt, de amikor a szélen játszol, akkor többet kell futni és kicsit többet kell védekezni."

Donnarumma hihetetlen védést mutatott be a lövésednél. Üzentél neki valamit utána?

"Amikor tegnap este a meccs után felszálltunk a buszra, akkor tulajdonképpen megkérdeztem El Shaarawyt, hogy miként tud mindig gólt szerezni, amikor a túlsó sarok felé indul. Akárhányszor megcélzom a kaput, a kapus mindig kivédi. Donnarumma hihetetlen védést produkált és szerintem ő egy top kapus - fiatal, de nagyon tehetséges. Volt emellett még további remek védése is, például Nainggolan lövésénél. Kár, pedig az nagyon szép gól lehetett volna. Lehet, hogy nem volt benne elég erő, de végül az számít, hogy nyertünk."

Nagyon ügyesen tudod megverni az ellenfeleidet. Szoktad gyakorolni az edzéseken és mi a titka ennek?

"Szerintem vannak dolgok, amik jönnek maguktól, mint a sebesség Momonál. Nem hinném, hogy Susonak sokkal többet kellett besegítenie De Scigliónak a tegnapi meccsen miattam. Amikor megszerzem a labdát, akkor alaposan megnézem az ellenfelem testhelyzetét és elindulok az egyik irányba. Nagyon sokat gyakoroltam a bal lábammal azóta, hogy azon az oldalon kell játszanom, hiszen ez sosem volt az erősségem. Viszont ez sokkal több lehetőséget ad nekem."

Vasárnap a Juventus következik. Mit jelent számotokra ez a párosítás?

"Nagyon nagy dolog lenne, ha sikerülne legyőzni őket a kupakudarcok után, mert a derbi vereség az Olasz kupában nagyon fájó volt. Fájóbb volt, mint a Lyon elleni kiesés, mert a döntőt a Stadio Olimpicóban játszhattuk volna. Emiatt is a maximumot kell majd nyújtanunk, ahogy tegnap is tettük saját magunkért, a szurkolóinkért, akik kétség kívül mérgesek most."

"Volt egy remek 9 hónapunk, majd 10 napon belül minden rosszra fordult és minden tervünk elszállt. A Lyon ellen nagyon közel voltunk a továbbjutáshoz, de szerintem a Juventus ellen egy nagyon jó teljesítmény visszaadná az önbizalmunkat a következő szezon előtt."

A Juve elleni meccs döntő fontosságú lehet a második helyért folytatott harcban?

"Igen, mert ha nyerünk, akkor nagy az esélye annak, hogy másodikok leszünk. Még 3 meccs van hátra és meg kell próbálnunk 9 pontot szerezni. Van esélyünk a második helyre, hiszen még mindig 1 ponttal a Napoli előtt vagyunk. De eltekintve a tabellától, egy játékos mindig szeretne részt venni a Juventus elleni meccsen, mert ez egy tekintélyes párosítás."

78 pont elég szép. Kár, hogy egy 10 napos időszak bezavart egy majdnem hibátlan bajnokságba...

"Megértem a szurkolókat, hogy mérgesek, hiszen mi is azok vagyunk. De ha csak a számokat nézzük, akkor szokatlanul sok gólt és pontot szereztünk. Végül, ha sikerült a második helyen végezni, akkor elmondhatjuk, hogy az már előrelépés a tavalyihoz képest. Ahogy mondtam, a Lazio és Lyon elleni kiesések bántanak minket is nagyon, mert szentül hiszek abban, hogy mindenünk megvolt ahhoz, hogy továbbjussunk, de sajnos nem sikerült. A Juve elleni meccsel szépen fejezhetjük be a szezont és reméljük, hogy így is lesz."

Milyen érzés Monchit Trigoriában látni?

"7 éven keresztül játszottam Andalúziában. Ő volt az, aki engem a Sevillához vitt. A statisztikák nagyon jól mutatják, hogy mit ért el eddig. Nagyon sok játékos átigazolása fűződik az ő nevéhez, mint például Fazio, akit olcsón vett meg, majd adott el sokkal többért. Remek igazgató és biztos vagyok benne, hogy itt is jól fog dolgozni."

"Nyilvánvaló, hogy Róma nem Sevilla. Szerintem neki ez előrelépés, de persze nem lesz könnyű a dolga, mert ez nem olyan otthona, mint amilyen Sevilla volt. Itt minden teljesen új a számára és még a nyelvet is meg kell tanulnia. De ha csak fele olyan sikeres lesz, mint amilyen a Sevillánál volt, akkor ez a csapat számos trófeát fog nyerni, mert nagyon érti a dolgát. Nagyon jó érzékkel adott el játékosokat, de a fiatal tehetségek felfedezéséhez is nagyon ért."

"Nem könnyű másokat megelőzve felfedezni tehetségeket és ő ezt nem csak pár játékossal tette meg, hanem nagyon sokkal. Erre pedig kevesen képesek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti, interjú