Perotti: A bajnoki címért szállunk harcba

Perotti: A bajnoki címért szállunk harcba

Diego Perotti szerint a Roma az idei szezonban a bajnoki címért lesz harcban.

A játékos szerint a Roma képes ott folytatni, ahol a tavalyi szezont abbahagyta, ezért ebben a szezonban mindenképpen a bajnoki címért fog harcolni.

"Én személy szerint azt várom, hogy komoly harcban legyünk a bajnoki címért azt követően, ahogy a tavalyi szezont befejeztük."- mondta a 27 éves játékos.

"A csapat képes erre, képesek leszünk felvenni a harcot a Juventusszal, az Interrel, a Milannal és bárkivel, aki az első helyekre pályázik. Én tényleg hiszek ebben a csapatban."

Éppen csak elkezdődött a felkészülési időszak. Mondott neked valami különöset Luciano Spalletti?

"5 hónapja vagyok itt és az, hogy a csapattal készülhetek hatalmas előny, mert így sokkal jobban megérti az ember, hogy mit kér az edző. Spalletti semmi különöset nem mondott, eddig mindössze egy meccsünk volt és még azt sem tudom, hogy ugyanott fogok-e játszani, ahol tavaly, a szélen, ez rajta múlik. Örömmel játszom bárhol, csak játszani akarok."

Milyenek Spalletti edzésmódszerei?

"Minden edző más, minden edzőnek van saját módszere arra, hogy mit csinál a pályán és az edzőteremben. Mi mindkét helyen jó edzéseket csinálunk, jól alakul az edzőtábor, de még nincs vége, mert mennünk kell Amerikába is. A szezon még messze van, de biztos vagyok benne, hogy mire oda jutunk technikailag és fizikálisan felkészültek leszünk."

Néhány hónap alatt valamiféle vezető vált belőled. Érzed ennek súlyát a válladon?

"Szeretek játszani és érezni, hogy fontos vagyok, de elsősorban segíteni szeretek. Azért vagyok itt, hogy kivegyem a részem a csapatmunkából. Szerencsés voltam, hogy azonnal lehetőséget kaptam, mikor a Romába igazoltam, pedig ezt nem is vártam. Viszont még nagyon hosszú út áll előttem ahhoz, hogy vezető, vagy példakép váljék belőlem, hiszen mindössze 16 meccset játszottam eddig."

Jó néhány gólt szereztél a tavalyi szezonban, mennyi köszönhető ebből Spalletti játékstílusának?

"Ahogy mindig mondtam, több gólt kellene szereznem, hiszen támadó játékos vagyok. Ebből az aspektusból fejlődnöm kell. Az edzéseken és az egymás elleni meccseken sokat dolgozom a gólszerzésen, habár én inkább jobban szeretem kiszolgálni a csapattársaimat. De őszintén, több gólt várok magamtól."

Mi a véleményed Kevin Strootmanról?

"Amikor megkérdezték tőlem, hogy ki lepett meg a legjobban a csapatból, én azonnal Kevint mondtam. Tudva azt, hogy milyen sokáig nem játszott és min ment keresztül, majd látni úgy edzeni, mintha mi sem történt volna, hát ez meglepett. Úgy edz, mintha sosem lett volna sérült. Szerintem ő kulcsfontosságú játékos számunkra, a vezetői képességeit mindenki láthatja. Mindenkivel beszél, nagyon-nagyon fontos játékosa a Romának."

Milyen a kapcsolatod Juan Manuel Iturbével?

"Itt találkoztam vele először, míg a másik argentin játékossal, Leo Paredesszel Dubaiban. Nagy kedvelője vagyok Iturbének, hihetetlen gyors, erős és nagyon jól lő. Nem rám tartozik, de szerintem igen hasznos játékosa lehet a Romának. Nagyon kevesen vannak, akiknek hasonló képességeik vannak."

Milyen hatással lesz rád Miralem Pjanic távozása? Kért Spalletti tőled bármi speciálisat?

"Pjanic egy top játékos és hatalmas veszteség számunkra, hogy már nincs velünk, de ettől függetlenül túléljük majd a távozását. Senki sem pótolhatatlan a futballban. Az öregapó nem mondott semmi speciálisat nekem, de én bármire nyitott vagyok. Alig játszottam az ő posztján, de számomra az a lényeg, hogy játszhassak és ha a főnök azt kéri, hogy az ő posztján játsszak, akkor örömmel azt fogom tenni."

Pjanic azt nyilatkozta, hogy most már érti, hogy a Juventus miért nyer mindig. Megbeszéltétek egymás közt ezt a kijelentést?

"Őszinte leszek, olvastam róla, de én magam nem hallottam, hogy ezt mondta, ezért nem tudom pontosan, hogy mit is mondott. Néha a szavak kicsit megváltoznak, mire leírják őket. De ha így is történt, ez az ő dolga. Nem akarom, hogy vita legyen a dologból."

Sok pályán játszottál már, de az Olimpicót még sosem láttad megtelve. Szeretnél kérni valamit a szurkolóktól?

"Szeretném látni az Olimpicót, amikor megtelik. Remélem, hogy idén már sikerül tisztázni a nézeteltéréseket. Nekünk hatalmas segítség az, amikor halljuk a szurkolókat énekelni, buzdítani. Ez mindig plusz erőt ad nekünk, különösen a meccs vége felé, amikor fáradnak a lábak. Remélem, hogy idén már tele lesz a stadion."

Van olyan fiatal játékos, aki különösen lenyűgözött?

"A legtöbbjük nagyon ügyesnek tűnik, de Eros De Santist nagyon kedvelem."

Mi a véleményed Leo Messinek a válogatottól történt visszavonulásáról?

"Őszintén, már vártam. Ok nélkül rengeteget kritizálták, támadták Argentína legjobb játékosát. Bármikor ha kikaptunk, az ő hibája volt. Szerintem helyesen cselekedett, de remélem, hogy visszatér majd és szerintem vissza is fog. Argentin szurkolóként remélem, hogy a szabadsága után meggondolja magát."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Perotti