Peres: Megpróbálunk minden területen fejlődni

Peres: Megpróbálunk minden területen fejlődni

Péntek délután a Roma TV készített hosszabb interjút Bruno Peresszel, aki többek között a szezonbeli terveiről is beszélt.

Egy ideig sérült voltál, de most már újra játszhatsz. Milyen fizikai állapotban vagy?

"Még nem vagyok 100%-os, de folyamatosan azon dolgozom, hogy újra a régi legyek."

Az Austria Wien ellen a csapat megint hátrányból állt fel, ami azt mutatja, hogy van tartása a csapatnak.

"Igazán jól játszottunk és sikerült azonnal válaszolnunk. A vasárnapi meccs előtt nagy önbizalmat adott ez a győzelem."

Spalletti azt mondta, hogy a csapat amint kicsit visszavesz a tempóból, azonnal nyomás alá kerültök. Ezek szerint azon is dolgoznotok kell, hogy folyamatosan tudjatok koncentrálni?

"Pontosan ezért kell 94 percen keresztül, egészen a meccs végéig koncentrálnunk. Nem szabad kihagyni, még egy pillanatra sem. Ha csak 2 percre is kihagysz, elég komoly meglepetések érhetnek. Ezen dolgoznunk kell, mert ilyen hibákat nem követhetünk el."

Az elmúlt meccseken a Roma többször is három védős rendszerben játszott, te pedig így többszór szabadon felfuthattál a támadásokkal. Mit kér tőled pontosan Spalletti?

"Azért még játszunk négy védővel is. Csak akkor váltunk három védőre, amikor nálunk van a labda és én pedig mehetek fel a támadással, hogy segítsek a csatároknak. Ez ugyanaz, mint volt, semmi újat nem csinálunk."

 2 győzelemmel és 2 döntetlennel vezetitek az EL csoportotokat. Mennyire fontos számotokra ez a sorozat?

"Nagyon fontos. A lehető legmesszebb akarunk eljutni, de a csoportkörben vár még ránk két nehéz meccs."

Edin Dzeko már 12 gólnál tart. Mit gondolsz arról, ahogy a szezont kezdte?

"Igazán ragyogóan kezdett, mi pedig nagyon örülünk ennek, de nem szabad, hogy üljön a babérjain. Még keményebben kell dolgoznia, hogy még jobb legyen és megértse, hogy hol és miben javulhat, mert nagyon sokat adhat a csapatnak."

Az Austria Wien elleni meccs után Spalletti azt nyilatkozta, hogy a csapat sokkal erősebb mentálisan. Neked is hasonló a benyomásod?

"Igen, így van. Minden területen fejlődünk, javulunk. De folytatnunk kell a munkát és nem azt figyelni, hogy mit csinálunk jól, hanem a hibáinkra kell összpontosítanunk és kitalálni, hogy miként tudunk javulni."

Tanultatok az Empoli elleni döntetlenből?

"Igen, azt mondhatom, hogy tanultunk. Annak ellenére, hogy jól játszottunk, bizonyos dolgokat másképpen kellett volna csinálnunk. Az Austria Wien ellen ezt már a gyakorlatban is megmutattuk és szerintem ez látható volt."

Vasárnap a Bologna következik. Mennyire fontos, hogy még a szünet előtt újra győzzön a csapat?

"Fontos, hogy ott maradjunk a Juventus nyakán, ezért az otthoni meccsünket mindenképpen meg kell nyernünk. Ha jó teljesítményt akarunk nyújtani, akkor végig koncentráltnak kell maradnunk."

Mostanában az egyik rossz hír a Roma számára Alessandro Florenzi sérülése. Mennyire hiányzik?

"Nagyon sajnáljuk, mert hatalmas veszteség a csapat számára. Mindenképpen a legjobbunkat kell nyújtani, érte és a Romáért is."

 Ez azt jelenti, hogy kicsit több munkád lesz?

"Igen, azt várom, hogy kicsit többet fogok játszani, aminek nagyon örülök, mert azt teszem, amit élvezek. De nem leszek egyedül a szélen, mert Alessandro ott lesz velem lélekben és támogat, ösztökél."

 Antonio Rüdiger visszatért a sérüléséből és csütörtökön már az egész meccset végigjátszotta. Mi a véleményed a teljesítményéről?

"Remekül játszott és én nagyon örülök neki, mert nagyszerű srác, aki megérdemli ezt. Nagy segítség volt a csapat számára, mindannyian örülönk a visszatérésének."

Gondoltál valaha a válogatottságra?

"Igen, már gondoltam rá, de sok területen fejlődnöm kell még ahhoz, hogy válogatott legyek."

Szerinted nyílt a bajnoki címért folytatott harc? Van esély letaszítani a Juventust a trónjáról?

"Igaz korai még erről beszélni, de szerintem képesek lehetünk rá, viszont ha tartani akarjuk velük a lépést, akkor még kevesebb hibát szabad vétenünk. Szerintem a bajnoki cím a bajnokság vége felé fog csak eldőlni."

Mind a Sassuo, mind az Empoli ellen rengeteg szurkoló kísért el benneteket és teremtettek fantasztikus hangulatot. Milyen lenne, ha a Stadio Olimpicóba is visszatérnének a szurkolók?

"Hatalmas pluszt jelentene, ha visszatérnének a stadionba. Sokkal nehezebb az ellenfeleinknek, ha a szurkolók ott vannak mögöttünk és mi is erősebbek vagyunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Peres