Peres: Idén szeretném megmutatni a valódi tudásomat

Peres: Idén szeretném megmutatni a valódi tudásomat

Hétfő délelőtt Bruno Peres ült le a Roma TV-vel és beszélgettek a következő szezonról, a célokról és elvárásokról.

A brazil játékos bízik abban, hogy tanult az elmúlt évből és reméli, hogy Eusebio Di Francesco alatt megmutathatja majd igazi tudását.

Érezted már itt az edzőtáborban azt, hogy a szurkolók mennyire bátorítanak téged?

"Igen, érezhető a szurkolók teljesen más hozzáállása, nagyon sokat bíztatnak, ami a következő szezonra nézve fontos lesz.  Az ilyen fajta támogatás mindig ad valami pluszt, hiszen nem könnyű visszatérni és újra dolgozni, de ha a szurkolók ennyire támogatnak, az plusz erőt és motivációt ad az újabb célok eléréséhez."

Di Francesco játékrendszerében a szélsők igen fontos szerepet játszanak...

"A Miszter játékrendszerében a szélső játékosok eléggé ki vannak használva. Fontos tényezői lehetünk a játéknak és meccseket dönthetünk el. Még jobbak akarunk lenni és szeretnénk mihamarabb hozzászokni ahhoz a hozzáálláshoz, amit elvár tőlünk."

Egy brazil számára teljesen más 4, vagy 5 védős rendszerben játszani, ugye?

"Amikor 4 védővel játszol, akkor lehet menni előre, de nem ugyanúgy, mint az 5 védős rendszernél. Ezek azok az apróságok, amikhez hozzá kell szokni és az ehhez szükséges helyes mentalitáson kell sokat és keményen dolgozni. Azt kell megtanulnod itt jól, ami ennek a bajnokságnak a velejárója, amitől az egyik legjobb, a védekezést."

A te posztodon a világ legjobbjai játszottak a Romában, mint például Cafu. Mit jelent számodra ugyanazon a poszton, ugyanabban a csapatban játszani?

"Ő egy példakép, egy hihetetlen figura. Nem ismerem túlságosan, de Cafu mellett itt volt még Maicon, két remek példa a szélső védőre. Szeretnék tőlük valamit megtanulni."

Melyiket szereted jobban, gólt szerezni, vagy gólpasszt adni?

"Jobban szeretek felmenni és gólt szerezni. Szeretem azt csinálni, de sosem ez jár elsőként az eszemben. Az utolsó harmadban nagyon pontosnak kell lennünk és a csapattársainkat a legjobb passzokkal kell ellátnunk."

Még a Torino játékosaként remek gólt szereztél a Juventus ellen. Utána nagy lett az elvárás veled szemben?

"Azután a gól után szinte mindenki azt várta, hogy majd dübörgök előre. De ez nem ilyen könnyű, mert a gól után már mindenki figyelt rám, sokszor ketten, vagy hárman is. De persze mindig meg kell próbálni, szerencsére tudom kamatoztatni a gyorsaságomat. Viszont most már azért sokkal nehezebb, mint akkor."

Mennyiben más a Torinóban és a Romában játszani?

"Teljesen más. A tavalyi szezonban kicsit szenvedtem. A Torinóban nem volt ilyen nyomás rajtam. Mondták nekem, hogy nehéz lesz, de egyben csodálatos is és ez tényleg így van, de ez tetszik nekem. Tavaly nem ment úgy a játék, ahogy szerettem volna. Nyáron Brazíliában voltam, feltöltődtem, beszéltem a szüleimmel és úgy gondolom, az idei év teljesen más lesz már."

Mik a céljaid idénre?

"Szeretnék valamit nyerni a Romával. Az a Bruno szeretnék lenni, akit mindenki látni szeretne. Szerintem jó úton haladok. Keményen dolgozom, mindent meghallgatok, amit mondanak nekem, hogy fejlődjek, szóval az idei szezon teljesen más lehet nekem és a csapatnak is."

Meglepne, ha az edző kicsit feljebb számítana rád?

"Ugyanaz lesz a posztom, mint előtte. Az is igaz, hogy attól még, hogy előrébb játszik az ember, a tempó nem lesz gyorsabb. Szeretnék meghatározó és fontos tagja lenni a csapatnak. Tavaly nagyon sokat megtanultam, most már sokkal érettebb vagyok és remélem, hogy jól fog sikerülni a következő szezon."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Peres, interjú