Pellegrini: Tökéletes szombat volt

Pellegrini: Tökéletes szombat volt

Lorenzo Pellegrini számára egy álom vált valóra azzal, hogy szombat este először volt kezdő a Romában.

"Egy jó bemutatkozásban reménykedtem."- kezdte Pellegrini a Roma Radio-nak adott vasárnapi interjújában.

"Amikor az első meccsedet játszod, olyankor mindig törekedsz a jó teljesítményre. Nagyon fontos volt, hogy sikerüljön nyerni, ami össze is jött, szóval elmondhatom, hogy egy olyan este volt, amiről álmodtam. Tökéletes szombat volt."

Mennyire adott lendületet Alessandro Florenzi visszatérése?

"Szerintem Alénak nagyon jól sikerült a visszatérése. Két olyan sérülés után nem mindenki képes ilyen nyugalmat, eltökéltséget és erőt sugározni, mint ő. Mindenkinél többet futott a pályán, hihetetlen volt. Lenyűgözött."

Mennyi időbe telik, mire a csapat tökéletesen összeszokik?

"Kell egy kis idő, de jó formában vagyunk. Az edzéseken is már láthatóak a pozitív jelek. Nyilvánvaló, tisztában vagyok azzal, hogy mit kell nekem tennem, mi az én részem, de Kolarov, Nainggolan és El Shaarawy is remekül játszott. Ez arról is szól, hogy miként tudsz összejátszani a csapattársaiddal, de szerintem elég jól játszottunk tegnap. Mindannyian megpróbáltuk azt csinálni, amit az edző kért tőlünk."

Ami a posztodat illeti, az edző megengedte, hogy szabadon kifejezd magad, vagy pontosan meg volt határozva a mozgásod?

"Az edző mindent pontosan megtervez nekünk és úgy próbál a pályára küldeni bennünket, hogy többé-kevésbé tudjuk mit kell csinálnunk. Tegnap volt párszor, hogy De Rossi Nainggolant és engem választott, mert nagyon sok szabad hely volt a szélen és középen. Valamennyi szabadságunk mindig van, és amikor láttam, hogy az ellenfél kezd összezárni, akkor direkt úgy futottam, hogy széthúzzam őket és helyet csináljak a szélsőnek."

Mennyire fontos az, hogy a kemény munka az edzéseken kifizetődni látszik?

"Egyértelműen nagyon fontos. Ahogy tegnap is mondtam, mindannyian újra nyerni szerettünk volna, mert otthon játszottunk. Fontos meccs volt, mert már régen nyertünk, hiszen elmaradt egy meccsünk, a BL-ben pedig döntetlent játszottunk, ami viszont jó eredménynek számít, mert egy nagyon erős csapattal szemben értük el. Emiatt alapvető volt, hogy nyerjünk és sikerült megvalósítanunk. Akár több gólt is szerezhettünk volna, de ez is rendben van. A legfontosabb a 3 pont megszerzése volt."

Jól megértitek egymást Cengiz Ünderrel?

"Abszolút. Nagyon jól beszéli a futball nyelvét és Ünder egy nagyon intelligens srác. Amikor Florenzivel megtudtuk, hogy a szélen fog játszani, akkor gyorsan megtanítottunk neki pár kulcsfontosságú szót, amivel kommunikálni tudtunk, mint például 'szabad', 'jobb', 'bal'. Okos srác, könnyű vele kommunikálni. A futballnak közös nyelve van, ez pedig sokat segít nekünk."

Érdekességként, mikor voltál először szurkolóként az Olimpicóban?

"Nem emlékszem az első alkalomra, de már nagyon fiatalon elkezdtem a Romát figyelemmel követni. Az édesapámnak és az unokatestvéremnek bérletük volt a kanyarba, majd mikor 4-5 éves lehettem, elkezdtek engem is meccsre vinni. Nagyon kicsi voltam még, a helyünk pedig elég magasban volt, szóval a stadion hatalmasnak tűnt, a pálya pedig messze volt. Most pedig ott játszom rajta és az egész teljesen más."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Serie A, Verona