Pellegrini sajnálja az elmulasztott lehetőséget

Pellegrini sajnálja az elmulasztott lehetőséget

A középpályás szerint ez a meccs tökéletes lett volna arra, hogy megmutassák mennyire ambiciózus az együttes.

Mit lehet mondani egy ilyen vereség után?

"Csalódottak vagyunk. Az első félidőben nagyon gyengén játszottunk, borzasztó sokszor eladtuk a labdát. A második félidőre feljavultunk, bár az eredményen már így sem tudtunk változtatni."

Mit rontottak el az első félidőben?

"A csapattársaim nevében is mondhatom, hogy erre a meccsre úgy tekintettünk, mint egy lehetőség. Egy lehetőség, hogy megmutassuk mennyire ambiciózus csapat vagyunk. De sajnos nem sikerült, az első játékrészben borzasztóan játszottunk."

Az egy döntés volt, hogy az első félidőben ennyire visszaálltak?

"Úgy készültünk a meccsre, hogy nem fogunk magasan letámadni. Azt kell megértenünk, hogy attól még, hogy mélyebben védekezünk, még nem jelenti azt, hogy át kell menni teljes passzivitásba. És nyilvánvaló, a mélyebb védekezéssel a Napolinak többször van veszélyes lehetősége, ami a kulcsjátékosai számára konkrét helyzetek."

Van még erő a csapatban tovább folytatni a küzdelmet a bajnokságban?

"Abszolút! Ez a meccs nem sikerült jól. A meccs megnyerése nem csak három pont lett volna, hanem ennél sokkal többet jelentett volna. Azt jelentette volna, hogy meg lett volna az első siker ebben a szezonban egy közvetlen riválissal szemben. Ennek most kellett volna megtörténnie."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Napoli, Serie A