Pellegrini: Ösztönösen cselekedtem

Pellegrini: Ösztönösen cselekedtem

Az első győztes derbijén pályára lépő Lorenzo Pellegrini örül annak, hogy igen különleges góllal tette felejthetetlenné a sikert.

Vasárnap reggel a Roma Radio vendége volt a fiatal játékos, aki nem mindennapi góllal tette emlékezetessé a szombati derbi-sikert.

"Az ösztönöm azt súgta, hogy ez az egyetlen megoldás, amit választhatok. A labda odapattant elém, a szemem sarkából láttam, hogy hol vannak a védők, szóval megpróbáltam."- magyarázta Pellegrini a sarkazásos gólját.

"Azt mondtam magamnak, 'remélem, hogy bejön'... és szerencsére sikerült."

Pellegrini a gólja előtt 10 perccel állt csak be csereként, mivel Javier Pastorét sérülés miatt le kellett cserélni, azonban szinte azonnal felvette a meccs ritmusát annak ellenére, hogy az eddig megszokottól eltérően kicsit előrébb kellett szerepelnie.

"Jól éreztem magam, mikor beálltam. Nagyon durva is lehetett volna, mert nekünk, rómaiaknak a derbi teljesen más mecs ez, de tegnap tényleg nagyon lazának éreztem magam."

"Csodálatos volt, különösen azért, mert ez volt az első derbim. Nyertünk, gólt szereztem, és a csapat is nagyon jól játszott... tényleg különleges volt."

"Most kicsit más poszton játszottam, de elég sok a hasonlóság az enyéméhez. Az, hogy itt szerepelsz azt jelenti, hogy sokkal több szabadságod van. Nagyon szeretek itt játszani. Minden posztnak megvannak a maga követelményei, de szeretek ezen a poszton játszani - már a Sassuolóban is szerepeltem itt, és nagyon tetszett."

A gólját követően Pellegrini továbbra is az egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékos maradt, és a meccs hajrájában ő adta a gólpasszt Federico Faziónak is.

A második gól előtt ő is ott állt Kolarov mellett a labda mögött, azonban örömmel ismerte el, hogy kevés esélye volt annak, hogy ő végezze el a szabadrúgást.

"Őszintén és logikusan kijelenthető, hogy kb. 5% volt az esélye annak, hogy én végzem el azt a szabadrúgást."- mondta nevetve a játékos.

"Onnan egy olyan játékos lövésére van szükség, mint Kolarov. Megérdemelte, nagyon örülök neki, mert amellett, hogy remek játékos, egyben fantasztikus ember is. A gólja 5 perccel a Lazio egyenlítő találatát követően érkezett, ami akkor még több hitet adott nekünk, ezért létfontosságú találat volt."

"Szerintem látható, hogy mennyire egységes csapat vagyunk, még a nehéz helyzetekben is összetartunk, és ezt nagyon jó dolog megtapasztalni belülről, különösen nekünk, fiataloknak, akiknek sokat kell tanulnunk."

"Az az összpontosítás, lelkesedés, ahogy Kolarov és az a De Rossi játszik, aki nem 100%-osan vállalta a játékot, olyan, amiből tanulni tudunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Lazio, Serie A