Pellegrini: Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset

Pellegrini: Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük ezt a meccset

Lorenzo Pellegrini remek találatával a Roma bezsebelte a 3 pontot a Sassuolo ellen vasárnap este.

Egy nagyon fontos győzelem egy elég nehéz első félidőt követően.

"Azt hiszem az eredmény így igazságos. Egy dolog a vereség, egy dolog a döntetlen, és egy dolog a győzelem. Mi most nyertünk, és ez a legfontosabb. Ma mindenáron nyernünk kellett. Ahogy a dolgok alakultak Firenzében, fontos volt, hogy most nyerjünk és ne kapjunk ki. Ezt elértük, és ez a három pont kritikus fontosságú."

Az ölelés De Rossival?

"Nagyon nagy a tisztelet. Daniele mindig is referenciapontként szolgált számomra. Volt szerencsém csapattársként és most edzőként is együtt dolgozni vele. Most úgy tűnik, hogy nagyon élvezem őt, mint edzőt, ő pedig élvezi az én játékomat."

Azért is, mert te döntötted el a meccset. Mi változott a teljesítményedben az utóbbi időben?

"Azt hiszem az, hogy most mindig a pálya közepén vagyok. Szabadnak érezem magam a pálya közepén, érzem a területet, tudom hol kaphatom meg a labdát, kapura is törhetek, és irányíthatom a játékot."

"Ez az, ami az elmúlt másfél évben hiányzott, és örülök, hogy újra felfedeztem. Magamnak, a Romának, a csapattársaimnak, mindenkinek. És ami a legfontosabb, ezért a klubért, amely olyan közel áll hozzánk, és amely miatt úgy érezzük, hogy számítunk."

Mi volt a reakciód az EL-sorsoláskor, hogy a Milant kaptátok?

"Tudjuk, ahogy tavaly is, hogy minden csapat erős. Itt már mindegyik csapat erős, szóval mindegy, hogy kit kapunk."

"A célunk most is ugyanaz lesz, hogy megpróbáljuk továbbjutni, még akkor is, ha a Milan egy nagyon erős csapat. Meg kell lennie a tudatosságunknak, és tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Sassuolo, Serie A