Pellegrini: Menni kell előre!

Pellegrini: Menni kell előre!

A középpályás szerint menni kell előre, miközben ki kell értékelni azokat a hibákat, amiket a mérkőzés alatt elkövettek.

A Roma az első két meccsen négy lövésből négy gólt kapott. Kicsit visszaesett a figyelem az előző szezonhoz képest?

"Őszintén szólva nem tudom. A statisztikák ott vannak mindannyiunk számára. Nem szabad, hogy kifogást jelentsenek, így ez azt jelenti, hogy van min javítani és jobban teljesíteni. Ezt fogjuk tenni holnaptól."

"Egy olyan csapat számára, mint mi, elfogadhatatlan, hogy az első két bajnoki mérkőzésből egy pontunk van. Fontos lesz pénteken jól teljesíteni."

Úgy érezni, hogy ezek a hibák, különösen a védekezésben, szokatlanok ennél a csapatnál. Talán túl nagy a tudatosság?

"Mindig igyekszünk a lehető legjobban dolgozni. Ez nem csak egy játékosra vonatkozik, hanem az egész csapatra. Az akció a büntetőterületükön kezdődik, egy támadónak jól kell értenie a helyzetet."

"Tehát ez nem egy olyan helyzet, ami egy vagy több játékost érint, hanem egy csapatszituáció, amit elemezni fogunk, és megpróbáljuk minél hamarabb megoldani."

Befolyásolt téged az a tény, hogy a meccs előtt sok találgatás volt arról, hogy ki érkezhet?

"Egyáltalán nem. Az edző és a csapat, valamint mi magunk is arra gondolunk, hogy minden nap dolgozunk és a legjobbat nyújtjuk. Ez most is így volt. Nem kell megismételnünk magunkat, pont nélkül távoztunk innen."

"Ki kell elemeznünk, hogy mit rontottunk el. A két gólt, amit kaptunk, és a játék egyéb aspektusait. Meg kell próbálnunk megállítani ezeket az ellentámadásokat. Ez a kevés gólveszély most fáj nekünk."

Milyen érzés volt az öltözőben? Úgy érezted, hogy képesek vagytok a fordításra?

"Egy meccsen fordítani sosem könnyű. Az én szemszögemből nézve a Roma uralta a mérkőzést. Aztán miután az első félidőben két gólt kaptunk, a második félidőben kellett volna fordítani, és hármat lőni. Egészen a végéig nyomtuk, próbáltunk gólt szerezni.

Aztán ott vannak az apró részletek, amelyek számítanak. Ha a szabadrúgásom bement volna, és néhány perccel a vége előtt 2-2-re alakítottuk volna az állást, talán összejött volna a 3-2, és más meccsről beszélhetnénk. Egy olyan mérkőzésen, ahol nekünk 26 kapura lövésünk volt, nekik öt, ebből három célt tévesztett, kettő pedig gólt eredményezett. Szóval, nincs miről beszélni. Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és gondoskodnunk kell arról, hogy ne kövessük el őket újra."

Az, hogy az edző nem ült a kispadon, befolyásolt téged egyáltalán?

"Ez normális. Mindannyian megértitek, hogy milyen fontos számunkra az edző, hogy mentorként működik mindannyiunk számára. Sajnos ez most így van. Ez az utolsó olyan mérkőzés, amelyen nem ülhetett a kispadon. A következő biztosan más lesz."

"De ez sem mentség számunkra. Amit már korábban is mondtam, most az a legfontosabb, hogy csendben maradjunk, és még keményebben dolgozzunk, mint eddig, hogy ne ismételjük meg a hibáinkat. Mert ezekben a napokban rengeteget fogunk beszélni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Hellas Verona, Serie A