Pellegrini hosszabbított!

Pellegrini hosszabbított!

Végéhez értek a találgatások, a Roma csapatkapitánya 2026-ig meghosszabbította a szerződését!

A 25 éves játékos közel ötéves, 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a klubbal.

Az olasz válogatott játékos eddig 161 alkalommal lépett pályára a Romában, és ezeken 25 gólt szerzett.

"Lehetetlen megmagyaráznom ezt az érzést, ez az, amire mindig is vágytam - megszilárdítani ezt a köteléket magam, a csapatom és a városom között." - mondta Pellegrini.

"Ennél szebb, jobb érzést el sem lehet képzelni."

"Igazán megtisztelőnek érzem, hogy a tulajdonosok, Tiago Pinto és az edző mindig is ennyire fontosnak tartott engem; megpróbálom ezt a bizalmat minden nap meghálálni a pályán azzal, hogy 110 százalékot nyújtok, és mindent megteszek azért, hogy folyamatosan fejlődjek." - mondta.

A klub akadémiájának terméke, Pellegrini 2015 márciusában debütált a Roma első csapatában a Cesena elleni Serie A-mérkőzésen.

Ugyanebben a szezonban a klub Primavera csapatának egyik kulcsembere volt, amely az UEFA Ifjúsági Liga elődöntőjéig jutott.

A Serie A-s Sassuolónál töltött időszak után Pellegrini 2017 nyarán tért vissza a klubhoz; a középpálya sokoldalú játékosaként a klub és a válogatott kulcsfigurájává vált.

2021-ben hivatalosan is átvette a klub csapatkapitányi karszalagját, követve ezzel a hazai, helyi játékosok büszke hagyományát.

"Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezdtem itt dolgozni, az egyik legfontosabb célom az volt, hogy megegyezzek Lorenzóval a szerződéshosszabbításról: éppen ezért ez egy nagyon jelentős nap számomra." - mondta Tiago Pinto, a klub ügyvezetője.

"Lorenzo tökéletes példája sportprojektünk alapvető jellemzőinek; nem csak nyilvánvaló játékosként mutatott képességei miatt, hanem azért is, mert római születésű, Roma-szurkoló, aki az akadémiai rendszerünkben fejlődött, és olyan kötelék fűzi a klubhoz, amely az általunk felépített projekt egyik alappillérévé teszi."

"Egyetlen sportprojekt sem valósulhat meg anélkül, hogy ne lenne mögötte egy világos és erős identitás."

Pellegrini remek formában kezdte a 2020-21-es szezont, eddig kilenc fellépésén hat gólt szerzett és további két asszisztot adott.

Gratulálunk, Lorenzo!

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, szerződéshosszabbítás