Pellegrini: Hiszek ebben a csapatban

Pellegrini: Hiszek ebben a csapatban

Hamarosan megkezdődik a bajnokság második szakasza, melynek első meccsén a Roma a Torino együttesét látja vendégül szombaton.

"Egyértelmű, hogy a szezon második felében sokkal jobban kell teljesítenünk, mert mindenképpen be kell jutnunk a Bajnokok Ligájába."- kezdte Pellegrini a Sky Sport Italia-nak.

"Én viszont hiszek ebben a csapatban, a csapattársaimban, hogy képesek leszünk erre."

"A Torino ellen nehéz meccsre számítok, biztos vagyok benne, hogy nem nyaralni jönnek majd ide. Győzni akarnak, mert minden csapat számára fontos, hogy jól kezdje az évet. Mi viszont tényleg mindent megteszünk, hogy megszerezzük a 3 pontot, és ebben segítségünkre lesz a saját szurkolótáborunk is."

"Nincs veszélyben a legjobb 4 hely megszerzése, mert a nehézségek ellenére még mindig versenyben vagyunk, szóval magabiztos vagyok. Hiszek a csapattársaimban. El kell érnünk a céljainkat, és ezzel a legjobb négyben végezni, hatalmas blama lenne, ha nem sikerülne."

"Emellett ott vagyunk az Olasz Kupa negyeddöntőjében is, aminek örülünk. Remek volt a hangulat a stadionban annak ellenére is, hogy nem az egyik legizgalmasabb meccsünk volt. Szép számmal voltak szurkolók, és ez sokat segített."

A kisebb szünet arra is jó volt, hogy több játékos felépült sérüléséből, így Eusebio Di Francescónak sokkal több lehetősége van, különösen a 'trequartista' posztján, amit idén már Pellegrini mellett Pastore és Zaniolo is betöltött.

"Hárman vagyunk egy posztra."- ismerte el Pellegrini.

"Én viszont a mester rendelkezésére állok kicsit mélyebb poszton is, azt is szeretem. Bár igaz, a trequartista szerepében sokkal jobban érzem magam, mert ott sokkal szabadabban játszhatok."

"De mindent megteszek majd a csapatért, amit csak kell. Ha úgy alakul, akkor akár szélsőként is játszom, szóval nekem nincs egyáltalán gondom a középpálya bármely részén való szerepléssel."

Az utóbbi időben egyre több olyan pletyka is napvilágot látott, hogy a játékos iránt több európai élcsapat is komolyan érdeklődik, azonban Pellegrini leszögezte, hosszú távon a Romában képzeli el a jövőjét.

"Már párszor elmondtam: számomra megtiszteltetés és egyben felelősség is ebben a csapatban játszani, ahogy Danielének és Alessandrónak, és persze Francescónak is volt. Ez tényleg hatalmas megtiszteltetés. Ha viselhetném a csapatkapitányi karszalagot, az lenne még fantasztikus dolog. Ezért megteszek mindent, keményen dolgozom, mert szeretnék még jobb lenni, és segíteni a csapattársaimat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini