Pellegrini: Hatalmas teher rómainak lenni

Pellegrini: Hatalmas teher rómainak lenni

A fiatal játékos hamar a szurkolók kedvencévé vált azt követően, hogy a Lazio ellen csereként beállva döntő szerepet játszott a mérkőzés megnyerésében.

Pellegrini a Lazio elleni derbi első félidejének a felénél állt be a sérült Javier Pastore helyett, majd egy nem mindennapi góllal, és gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez a városi rivális ellen.

"Eléggé bátor húzás volt, mert ha mellésarkazom, akkor azt sokan nem bocsátották volna meg nekem."- mondta a gólról Pellegrini a Sky Sport Italia-nak.

"De abban a pillanatban egyszerűen nincs idő gondolkodni. Megfordultam, láttam, hogy a labda megy be a kapuba, és fantasztikus érzés volt."

A volt Sassuolo játékosra eddig elsősorban mint középpályás számított Eusebio Di Francesco, azonban az utóbbi meccseken már mint 'trequartista' lépett pályára, és szerepelt nagyszerűen.

"Sokkal több területem van a kalandozásra, és az irányításra, nem kell annyira a taktikai dolgokra összpontosítanom, ezért nagyon tetszik ez az új szerepkör, nagyon lelkes vagyok. Szeretek itt játszani, és a csapat is jól teljesít. Mindenki jól mozog, érezzük egymást, és sokkal több így a passzolási lehetőségünk."

"Javier Pastore sokkal technikásabb nálam, de nem hinném, hogy mindketten másképpen értelmeznénk ezt a posztot."

"A csapat a pályán kívül is nagyon jól összekovácsolódott, ami szerintem roppant fontos. Én Stephan El Shaarawyval jövök ki a legjobban, a mi barátságunk a futballon is túlmutat."

"Nagyon fontos, hogy mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligájában végre a helyes útra térjünk, ezt pedig mindjárt a szombati, SPAL elleni bajnokival el kell kezdenünk. Láthattuk, hogy az edző szeret variálni, és mindannyian tudjuk, hogy mindenki megkapja a maga lehetőségét a játékra."

Római születésűként Pellegrinit arról kérdezték, hogy gondolt-e arra, egy napon ő lesz a Roma csapatkapitánya.

"Erre nem szoktam gondolni, de tudom, hogy mennyire fontos a csapatkapitányi szerepkör a Románál. Érezni lehet annak a terhét, hogy római születésű vagy, és a Romában focizol, hiszen ez egy teljesen más szintű szerelem. Ez a mez a klub legcsodálatosabb tulajdonságait reprezentálja."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pellegrini