Pellegrini: Folytatnunk kell a munkát

Pellegrini: Folytatnunk kell a munkát

Gólpasszal és góllal ünnepelte 50. mérkőzését a Roma színeiben Lorenzo Pellegrini.

Nagyon jó nézni titeket a Bajnokok Ligájában.

"Jó meccset játszottunk, de a pályán sokkal nehezebb volt, mint az kívülről tűnt, mert a CSZKA nagyon jó csapat, és bizonyos pontokon igen komoly gondokat okoztak nekünk. Viszont így is sikerült a továbbjutás szempontjából roppant fontos három pontot szereznünk."

Egy új középpálya születik?

"Egyértelműen, mert egyre jobban megismerjük egymást, és ez igen fontos. Bryan és Steven remek munkát végeznek. Különösen Bryan teljesítményének örülök, mert a pályán ma ő volt az egyik legjobb. Minden egyes vasárnap egyre könnyebb megismernünk egymást, kezdünk összeszokni, és ez mindenképpen pozitívum."

Azzal, hogy elérhető közelségbe került a továbbjutás, jobban tud majd a csapat koncentrálni a bajnokságra?

"Egyértelmű, hogy a bajnokságban azt a pozíciót kell elérnünk, ami reálisan megmutatja a csapat képességét. Azt nem mondhatom, hogy ezzel feladjuk a Bajnokok Ligáját és csak a bajnokságra összpontosítunk, mert akkor ez azt jelentené, hogy előtte nem annyira foglalkoztunk a bajnoksággal. Sosem volt erről szó még akkor sem, amikor voltak rossz eredményeink. Sok az új arc a csapatban, meg kell szoknunk és ismernünk egymást, ami időbe telik."

A derbin szerzett gólod óta mintha felszabadultabb lennél.

"Ezzel sosem foglalkoztam, mindig csak arra koncentráltam, hogy keményen dolgozzak, mert tudtam, hogy csak ezzel leszek képes felszabadítani magam. A derbin szerzett gólom jól jött, mert már nagyon szerettem volna gólt rúgni egy római derbin. Különleges gól volt, de az az út, amit tavaly óta bejártam sokkal fontosabb volt. Most pedig csak az számít, hogy folytassam a kemény munkát, mert ez nem úgy működik, hogy eddig mindenki béna volt, most pedig hirtelen egy csapásra mindenkiből zseni lesz. Ezért dolgozni kell."

Forrás: romapress.net

Címkék: AS Roma, Pellegrini, CSZKA Moszkva, Bajnokok Ligája