Pellegrini első interjúja

Pellegrini első interjúja

5 éves szerződést kötött a Romával Lorenzo Pellegrini, aki 2 év után tért vissza a Romához.

Mint helyi srác, milyen érzés visszatérni?

"Csodálatos érzés. Itt, Trigoriában nőttem fel, ezért profi játékosként visszatérni olyan, amiről minden kissrác álmodik az edzéseken. De az érzelmeket félretéve most már arra kell koncentrálni, hogy mindent megtegyek a klubbért. Remélem és biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódást okozni a szurkolóknak és a klubnak."

Milyennek értékelnéd a Sassuolónál eltöltött 2 évedet?

"Nagyon pozitív volt. Egy állandó tanulási folyamat volt és az elején nagyon nehéz volt játéklehetőséget szerezni, de a klub, az edző és az egész stáb sokat segített és folyamatosan nyugtatott. Sok igen hiteles emberrel találkoztam, akik segítettek férfivé válni. A Sassuolo mindig a szívemben marad."

Milyen Eusebio Di Francesco, mint edző?

"Nagyon tiszta, hogy mit szeretne és mindig igyekszik igaz lenni önmagával szemben. Az elmúlt két évben sok játéklehetőséget adott nekem és megtanította, hogy sosem ülhetek a babérjaimon, próbáljak mindig még többet csinálni. Ez minden játékos és edző számára alapvető fontosságú."

Milyen volt az olasz U-21-es válogatottal játszani?

"Az U21 olyan nekem, mintha a családom lenne, sokkal több, mint egy csapat. Az elmúlt másfél évben folyamatos játéklehetőséget kaptam és igen speciális kötődés alakult ki a csapattársaimmal, szóval sokkal édesebb lett volna, ha sikerült volna nyernünk. Csalódottak vagyunk, amiért kiestünk, de szerintem éppen a legjobb csapat ellen kaptunk ki."

Fiatalabb korodban még csatárként játszottál, de aztán a középpálya összes részén megfordultál. Melyik posztot szereted a legjobban?

"Gyerekként imádtam csatár lenni, mert mindenkinél magasabb voltam és ezért rengeteg gólt szereztem. Amit igazán szeretek, az a középpálya középső része, ez az igazi posztom és imádom. Szinte az összes akcióban benne vagy és nagyon sokszor találkozol a labdával. Szeretek egy kicsit előrébb játszani.

Miben kell még fejlődnöd játékosként?

"Mindig azt tanultam, hogy sosem ülhetek a babérjaimon. Ebben az évben nálam sokkal jobb és tapasztaltabb játékosokkal fogok játszani, ezért megpróbálom a lehető legtöbbet megtanulni tőlük. Szeretnék sokkal teljesebb játékossá válni, aki mindenre készen áll. Sosem szabad abbahagyni a fejlődést, még akkor sem, ha 30 éves vagy, mert meg kell nézni az olasz elit játékosokat."

Van olyan olasz játékos, aki hatással van rád?

"Mindig nagy Daniele De Rossi szurkoló voltam. Ő mindig olyan volt, akire felnéztem és nem is elsősorban mint játékosra, hanem mint emberre."

"Ami a futballt illeti, mindig megpróbáltam jobb lenni anélkül, hogy egy adott játékosra koncentráltam volna."

Végül mit üzensz a szurkolóknak?

"Visszatértem és alig vártam, hogy ez megtörténjen. Most már itt vagyok és gyerünk, próbáljunk meg egy remek szezont összehozni, ahol személy szerint fejlődni tudok majd. Biztos vagyok benne, hogy sokszor lesz okunk ünnepelni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, interjú