Pellegrini: Egymásért küzdöttünk

Pellegrini: Egymásért küzdöttünk

Újra Lorenzo Pellegrini volt a Hellas Verona elleni mérkőzés egyik legmeghatározóbb játékosa azzal, hogy az idei szezon 8. gólpasszát osztotta ki.

Egy igen tetszetős indítással hozta helyzetbe Justin Kluivertet, aki végül nem hibázott, és ezzel szerezte meg a Roma a vezetést az első félidőben.

A bajnokságban ez volt a 7. gólpasszod, ráadásul most bal lábbal...

"Még nem láttam visszanézve. Ez is olyan volt, amin sokat dolgoztunk a héten. Mivel a Verona szeret szoros emberfogással játszani, ezért mi arra készültünk, hogy mélyről indítva próbálunk támadni. Justin nagyon jól megoldotta a végét, mert nem olyan egyszerű olyan szögből betalálni."

Nehéz, de megérdemelt győzelem volt.

"Tényleg gratulálnom kell a Veronának, nagyon szervezett, és jó focit játszottak, ráadásul igen magas intenzitással. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, de sikerült megfelelően reagálnunk, és így megnyerni a meccset."

Most már csak a gól hiányzik...

"Pedig tényleg próbálok gólt is lőni. Jó dolog gólpasszt adni, de igazán akkor lennék boldog, ha gólt is tudnék szerezni. Ezen a meccsen volt rá lehetőségem Kolarov passza után, de túlságosan mellélőttem. Kicsit jobban kellett volna megoldanom."

Úgy tűnik, hogy a posztod az ellenféltől függően változik.

"Igen, a mester azt kéri tőlem, hogy mindig az járjon a fejemben, hogy miként tudok megoldást adni a csapatnak olyan helyzetben, ha az ellenfél letámad, miként lehet más passzsávot találni. Sokszor kimozgok a jobb szélre, és ő engedi ezt, én pedig élvezem ezt a fajta szabadságot."

"Minden meccsre más úton készülünk. Alkalmazkodóak vagyunk, de ami a legfontosabb, hogy ez egy remek csapat, és én a maximumot nyújtom a csapattársaimért, és ez fordítva is igaz. Talán ez az, ami régebben hiányzott a csapatból."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Hellas Verona, Serie A