Pellegrini: Egy napon szeretnék a Roma csapatkapitánya lenni

Pellegrini: Egy napon szeretnék a Roma csapatkapitánya lenni

A fiatal középpályás elismerte, hatalmas megtiszteltetés lenne számára, ha a Roma csapatkapitánya lehetne.

A 22 éves középpályás az előző szezon előtt tért vissza nevelőegyesületéhez, és azóta a csapat egyik alapemberévé nőtte ki magát.

"Sosem fogok belefáradni annak az ismételgetésébe, hogy római születésűként itt játszani hatalmas büszkeség, és egyben nagyszerű felelősség is."- jegyezte meg Pellegrini.

"Amikor kifutsz a pályára, akkor az olyan érzés, mintha az egész családodat képviselnéd, akik mind úgy nőttek fel, hogy ezeket a színeket viselték."

A 2015-ös bajnoki debütálásáról...

"A meccs előtti nap utolsó edzésén Cesenában nagyon jól összejött minden a műfüves pályán. Rudi Garcia, aki mindig közeli kapcsolatot ápolt a játékosaival, odajött hozzám és közölte, hogy nagyon elégedett azzal, ahogy fejlődöm. Aztán este bejött a szobánkba, ahol Daniele Verde és én laktunk, majd elmondta, álljunk készen arra az esetre, ha holnap pályára kellene lépnünk. Aztán megtörtént, én Salih Ucan helyett álltam be."

A kapcsolata Francesco Tottival...

"Az elején kicsit ideges voltam és azt gondoltam, hogy biztosan zavarná, ha segítséget kérnék tőle, ezért picit kerültem. Aztán ő jött oda hozzám, és azt mondta: 'Nézd, barátokká kell válnunk, neked beszélned kell, el kell mondanod mit érzel - és ha így teszel, akkor én mindent megteszek annak érdekében, hogy segítsek neked.'"

A derbin szerzett góljáról...

"Akár sarkazás volt, akár nem, a legfontosabb az, hogy végül bement - főleg, hogy a Lazio ellen. Pont abban az időszakban sikerült, amikor nem úgy ment a játék, ahogy szerettem volna, szóval így az egy tökéletes délután volt, az első derbim. Különleges délután, amit sosem fogok elfelejteni."

Arról, hogy gyerekként még a labdarúgás befejezése is szóba került szívproblémák miatt...

"Volt egy olyan fertőzésem, amit nem vettem észre, és ami végül azt eredményezte, hogy szabálytalan szívverésem lett. Ez pedig odáig fajult, hogy fáradékony lettem, amint mozogni kezdtem, máris teljesen elfáradtam. Én persze teljesen nyugodt maradtam, és igazán sosem éreztem azt, hogy emiatt nem tudnék visszatérni és újra játszani. Az eredeti prognózis értelmében 6-7 hónapos szünetet kellett volna tartanom, de én már 4 hónap után remekül éreztem magam. Ekkor újabb vizsgálatokat végeztek rajtam és közölték, hogy újra elkezdhetek futballozni."

Arról, hogy egy napon ő lehet a Roma csapatkapitánya...

"Egy napon nagyon szeretnék a Roma csapatkapitánya lenni, különösen azért is, mert tudom, hogy mit jelentene az a családomnak. Hatalmas megtiszteltetés lenne a csapatot, Rómát, a szurkolókat, és az összes ismerősömet, családomat, szeretteimet képviselni. Persze egyben hatalmas felelősség is, de én szeretem a felelősséget."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, interjú