Pellegrini: Az egész csapat nagyon akarta ezt a győzelmet

Pellegrini: Az egész csapat nagyon akarta ezt a győzelmet

A Roma csapatkapitánya gólpasszal és góllal járult hozzá a létfontosságú győzelemhez a Spezia ellen.

"Nagyon nehéz héten vagyunk túl - két meccset is elvesztettünk, szóval itt most mindenképpen nyernünk kellett."- jegyezte meg Pellegrini a meccs után.

"Azt hiszem ebben mindannyian egyetértünk, ez az igazság, ezt sem fogom véka alá rejteni."

"Viszont már a szezon eleje óta megmutattuk, hogy ennek a csapatnak van identitása, ez pedig ma is látszott. A nehéz pillanatokban is sikerült megtalálnunk a győzelemhez vezető utat. Pedig voltak hibáink, és most nem csak a védekezésről beszélek, mert ha kihasználtuk volna a lehetőségeinket, akkor sokkal kényelmesebb lett volna a helyzetünk."

"A csapatszellem arra tényre alapul, hogy mindenki tudja, egy ember nem nyerheti meg a mérkőzéseket, és egy emberen sem tud elmenni egyetlen mérkőzés sem. Itt minden közös, a felelősség is. Ilyen a mentalitásunk."

"Ahogy már mondtam, ha a védelem hibázik, akkor az amiatt fordulhat elő, hogy én nem tudtam megfelelően letámadni a középpályán elől, és a labda így át tudott jutni, amit akár el is kerülhettünk volna."

"Ahogy én is hibázhatok egy rossz passzal, vagy elszalasztott lehetőséggel, úgy ők is hibázhatnak. Sosem beszélünk egyéni hibákról. Számomra ez nem probléma, az a fontos, hogy a cél mindig ugyanaz legyen."

"Azt hiszem ez a győzelem most egy kis nyugalmat ad a csapatnak, mert most legalább egy hétig nem lesz meccsünk. Persze ha nem nyertünk volna, akkor nehéz hét elé néztünk volna, de így sokkal könnyebb a helyzetünk."

"Megértem, hogy milyen a hangulat a klubon kívül, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a kupa és a derbi mit jelent a szurkolóknak. Én értem. A klubon belül viszont mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk, és mi mindig így próbáltuk. Most pedig harmadikok vagyunk a tabellán."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Spezia, Serie A