Pellegrini a szurkolók kérdéseire válaszolt

Pellegrini a szurkolók kérdéseire válaszolt

A Roma fiatal játékosát kérdezhették a szurkolók a visszatérésről, az álmairól és még sok másról.

A héten lehetősége volt a szurkolóknak arra, hogy kérdéseket intézzenek Lorenzo Pellegrinihez, amiből végül összegyűjtötték a legjobbakat és csütörtök délután feltették a játékosnak.

Mik a személyes céljaid az idei szezonra?

"Elsősorban az, hogy játékosként fejlődjek és remélhetőleg kicsit élvezni tudom majd a sikert is mind egyénileg, mind a csapat szempontjából. Csodálatos lenne a szurkolóinknak, ha sikerülne trófeával befejezni a szezont."

Gondoltál már arra, hogy milyen érzés lesz, amikor megszerzed az első gólod az Olimpicóban?

"Persze, ki ne tenné ezt. Már sokat viccelődtem erről a családommal. Remélem, hogy mihamarabb bekövetkezik, mert nagyon várom már."

Szeretnél Francesco Totti és Daniele De Rossi nyomdokaiba lépni?

"Ez könnyű kérdés. Francesco és Daniele római legendák, és persze, mivel én is római vagyok, megtiszteltetés lenne, ha csak a felét sikerülne elérnem annak, amit nekik sikerült. Remélem sikerül."

Tottitól és De Rossitól eltekintve, melyik játékost csodáltad?

"Gyerekként Ronaldinhót szerettem, mert mindig olyan vidám volt és látszott, hogy imádja a focit. Amikor őt láttam mindig azt akartam, hogy én is ott legyek a pályán és ugyanazzal a hozzáállással focizzak. Ő volt a futball vidám oldala. Minden brazil ugyanilyen, akik nálunk játszanak, azok is."

Melyik a legszebb gólod?

"Az egyikre itt mindenki emlékszik, még a Primaverában játszottam és a Manchester City ellen szereztem. Az volt a legszebb gólom az ifjúsági csapatoknál. Amit már felnőttként szereztem, az pedig a Milan ellen a San Siróban tavaly lőtt gólom. Sajnos a vége nem lett jó, mert végül 4:3-ra kikaptunk..."

Melyik volt Primavera csapattársaddal maradtál szoros kapcsolatban?

"Sokukkal kapcsolatban maradtam, de ha valakit ki kell emelnem, akkor az Arturo Calabrese. Mindig is nagyon közel álltunk egymáshoz és most is jóban vagyunk. Fantasztikus időket töltöttünk együtt és tök jó, hogy még mindig kapcsolatban vagyunk egymással. Sajnos nem találkozunk valami gyakran, mert ő most a La Speziában játszik, de ő tényleg egy nagyon remek srác."

A középpálya melyik részén érzed magad a legjobban?

"Mindig azt mondtam, hogy egyelőre azt szeretem a legjobban, ha sokat mehetek előre. Szeretem a szabadságot, szeretek a 16-oson belül tartózkodni és megpóbálni gólt szerezni, mert mindenki ezt akarja tőlem. Ezt a posztot szeretem a legjobban, de ha hátrébb kell játszanom, akkor ott is szívesen focizom."

Hogyan érezted magad, amikor kiderült, hogy visszatérsz a Romához?

"Az egész elég sokáig tartott, mert arról volt szó, hogy a Roma már januárban ajánlatot tett értem. Igazából májusban derült ki egyértelműen, hogy vissza fogok térni, mert a Roma mindenképpen meg akart szerezni és én is tudtam, hogy mit akarok. Beszéltem Monchival és onnantól teljesen nyugodt lettem. Mikor leültünk tárgyalni, már minden teljesen simán ment."

Melyik a kedvenc filmed?

"A kedvencem a Törvénytisztelő polgár, de nem akarok többet mondani róla, mert akkor elmondanám a filmet. Csak nézzétek meg, csodálatos."

Melyik a kedvenc ételed?

"Ez elég nehéz kérdés. Egy dolgot elmondhatok, amikor Modenában voltam, egy valami nagyon hiányzott: a cikória. Ott lehet kapni olyat, amit annak hívnak, de nem ugyanolyan, mint Rómában. Az egy kamu cikória. Nagyon sok római srác lakik Modenában és nekik is ez hiányzik. Küldeni kellene oda néhányat. Persze az ételek nagyon finomak Modenában, a tortellini, a sonka, a tigelle, csak cikória nincs."

Szóval kijelenthetjük, hogy a cikória a kedvenc ételed?

"Igen."

Nem a carbonara, vagy a sajtos-borsos tészta, mint mindenki másnak?

"Nem, nem ezek az általános dolgok."

Mit gondolsz, melyek a legjobb tulajdonságaid a pályán és azon kívül?

"Nos, szerintem legyen az ember mindig önmaga. Nem változtass meg másokat. Mondd azt, amit gondolsz. Nyilvánvaló, hogy önmagában ez nem elég, amikor kint vagy a pályán, de általánosságban próbálj meg mindig önmagad lenni."

Ki a leglármásabb az öltözőben és ki a legviccesebb?

"Nos, Florenzi neve ugrik be legelőször és nem azért, mert folyton ökörködik, de nagyon sokat nevet. Mindig képes megnevettetni. Lehet, hogy mikor mész ki a pályára éppen nem vagy a legjobb hangulatban, de ránézel és azonnal jobb kedved lesz. Ale nagyon fontos figurája az öltözőnek."

Kivel a legszorosabb a kapcsolatod?

"El Shaarawyval, méghozzá számos okból kifolyólag. Először is, mert nagyjából hasonló korúak vagyunk, a meccsek előtti éjszakákon közös a szobánk. A válogatotthoz is közösen mentünk. Stephan remek srác."

Hogyan érezted magad, amikor megkaptad első meghívódat a felnőtt válogatotthoz?

"Nagyon izgatott voltam, mert egyáltalán nem számítottam rá. Az U-21-es Eb-re készültem. Nagyon nagy pillanat volt számomra, de nem hittem, hogy az elején még játszani is fogok. Ezt én inkább az elmúlt szezon jutalmaként élem meg. Most úgy vagyok vele, hogy elmegyek, ismerkedem a srácokkal és megnézem, hogy milyen az egész. Végül Liechtenstein ellen végig a pályán voltam, ami csodálatos volt. Sosem felejtem el a bemutatkozásom."

Miért van a kezeden a 37-es szám és miért nem az a mezszámod?

"Azért van a kezemen, mert az olyan hely, amit először észre sem veszel, ha nem ismered a személyt, viszont én minden nap láthatom. Csak le kell néznem. Nagyon sok ok miatt fontos ez a szám nekem. Nem akarom mindet felsorolni, de ebben az évben született a nagymamám például, ő pedig nagyon fontos nekem. Viszont van számos más oka is. Azért nem választottam mezszámomnak, mert úgy voltam vele, hogy a mezszám ne legyen valami személyes. Plusz szeretem az egy számjegyű számokat, a Sassuolónál 6-os voltam, itt 7-es, amit Bruno Conti száma is volt, egy szép és tekintélyes szám."

Melyik csapattársad tette rád eddig a legjobb benyomást?

"Edin Dzeko. Már kezdetben is ismertem egy kicsit és elmondhatom, hogy hatalmas figura. Soha egy rossz szót nem szól, de ott van benne az őserő és azt hiszem, hogy ő egy fantasztikus játékos. Az Inter elleni meccs előtt megkérdezték tőlem, hogy melyik Inter játékost kedvelem a legjobban és én Icardit mondtam, de Icardi nem férne be a csapatunkba, mert itt van nekünk Edin."

"Edin fenomenális, és nem csak mint játékos, hanem úgy általában. Ő az, aki a leginkább lenyűgözött."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, interjú